RC Celta – FC Barcelona: Entre la revenja i la ratxa

RC Celta – FC Barcelona: Entre la revenja i la ratxa

(20.45 hores, Canal+ Partidazo) Amb l’objectiu d’assolir el novè triomf consecutiu a domicili, els de Luis Enrique visiten Balaídos, un estadi sempre complicat i del qual no tenen un gaire bon record del curs anterior

La marató de partits del mes de setembre arriba al seu punt final. El FC Barcelona jugarà aquest diumenge contra el RC Celta de Vigo a Balaídos (20.45 hores, Canal+ Partidazo) el setè partit en 23 dies, el tercer a domicili en poc més d’una setmana, amb un únic objectiu: guanyar els tres punts per intentar assolir la primera posició de la classificació. O, com a mínim, per mantenir la distància d’un punt amb el primer de la taula a la Lliga, el Reial Madrid, abans de la segona aturada per compromisos internacionals.

Si sumen un nou triomf, a més, els de Luis Enrique seguiran ampliant la ratxa de bons resultats a domicili. I és que, després de golejar l’Sporting (0-5) a Gijón i de remuntar contra el Borussia Mönchengladbach (1-2) a terres alemanyes, el Barça ja acumula vuit victòries consecutives lluny del Camp Nou, amb un balanç golejador de 2-28.  

Però aconseguir el triomf a Vigo i poder sumar la novena victòria a domicili no serà fàcil. Els precedents més recents, com el 0-1 de fa dos anys o el contundent 4-1 de la temporada passada, així ho indiquen. Un resultat, aquest 4-1, que el Barça vol esborrar amb un gran partit a Balaídos.

De menys a més

El Celta, però, es troba en un moment de creixement. Perquè enrere queden ja les tres derrotes consecutives que va patir en l’arrencada de la competició oficial, amb les desfetes contra el Leganés, el Reial Madrid i l’Atlètic de Madrid. Els d’Eduardo Berizzo sumen cinc partits sense perdre –amb tres victòries consecutives contra l’Sporting i l’Espanyol, a la Lliga, i contra el Panathinaikos, a l’Europa League– i volen mantenir aquest ritme contra el Barça.

Per fer-ho, tindran les baixes per lesió d’Orellana, de Beauvue i de l’exblaugrana Carles Planas, però recuperen un altre exjugador del Barça, Andreu Fontàs, que ja va tenir uns minuts a l’Europa League. El català, juntament amb Sergi Gómez, viurà el retrobament amb el que va ser el seu club de formació.

Una jornada sempre especial

No seran els únics que tornaran a trobar-se amb vells coneguts. També serà bonic per a Rafinha, que va jugar cedit al Celta durant una temporada, i per a Denis Suárez, que es va formar a l’equip de Vigo. Tots dos tindran l’oportunitat de tornar a trepitjar la gespa del camp gallec, ja que han entrat a la llista de 18 convocats. Amb les baixes de Messi i Umtiti, tots dos per lesió, la convocatòria la completen Ter Stegen, Cillessen, Piqué, Rakitic, Sergio, Arda, Iniesta, Suárez, Neymar, Mascherano, Paco Alcácer, Jordi Alba, Digne, Sergi Roberto, André Gomes i Mathieu.  

Des de la banqueta, de nou Luis Enrique visitarà Balaídos com a tècnic del Barça. Un estadi, una ciutat i una entitat de què també té un molt bon record després de l’any que s’hi va estar com a entrenador. Per això, perquè és un gran coneixedor dels gallecs i de les seves dificultats, ja ha assegurat a la roda de premsa prèvia que “jugar contra el Celta sempre és un repte, ja que no tindrem possessions tranquil·les perquè et pressiona molt”. Així doncs, advertits queden.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut