FC Barcelona - Sevilla FC: Un partit d’alta exigència

FC Barcelona - Sevilla FC: Un partit d’alta exigència

(19.30h, BeIN LaLiga) No només per l’entitat del rival, sinó també perquè el triomf esdevé necessari en la lluita per la Lliga, els de Luis Enrique volen assolir els tres punts per seguir pressionant el líder

Queden poques jornades per al final i tot continua obert. Després del triomf contra el Granada (1-4), i per seguir posant pressió al líder, el FC Barcelona ja té al davant seu el segon partit d’un mes d’abril carregat. Torna a tocar un rival andalús, aquest cop un Sevilla que es presenta al Camp Nou amb ganes de tornar a sumar els tres punts a la Lliga (19.30 hores, BeIN LaLiga).

Perquè no ho fa des de fa cinc jornades i, tot i que s’ha despenjat de la lluita pel títol de la competició domèstica –a deu punts del líder, ha passat de la segona a la quarta posició-, el conjunt entrenat per Sampaoli ha demostrat un gran nivell durant tota la temporada. De fet, els números diuen que és el millor Sevilla dels últims anys i, per això, “serà un rival temible”. Així ho ha expressat Luis Enrique, que també ha assegurat que a aquestes alçades de curs “no importen les ratxes, sinó que tots arribem amb necessitat de punts”.

En cas de sortir-ne vencedor, el Barça aconseguiria com a local, i de forma consecutiva, la victòria número 14 a la Lliga contra els de Nervión, després d’11 triomfs i 2 empats. No perd des de desembre del 2002 i allargar la ratxa significaria seguir lluitant per assolir el títol.

En el punt de mira de Leo Messi

El FC Barcelona comptarà amb un protagonista de luxe, l’argentí Leo Messi, que torna després de la sanció contra el Granada. El ‘10’ té la possibilitat de seguir ampliant els seus números contra el Sevilla, equip contra el que ha fet 6 gols en els darrers 4 partits de Lliga. Una de les seves dues víctimes preferides, ja que en total ha marcat 27 gols contra els andalusos en totes les competicions, els mateixos que contra l’Atlètic de Madrid.

Però a banda de Leo Messi, el cos tècnic blaugrana també recupera Gerard Piqué, que va descansar contra el Granada, malgrat que perd per lesió Rafinha. D’aquesta manera, el brasiler, Aleix Vidal i Arda Turan, lesionats, i Jordi Masip i Jérémy Mathieu, per decisió tècnica, són les absències en una convocatòria en què torna a aparèixer Carles Aleñá, del Barça B.

Un Sevilla “amb coratge i valentia”

Que el Sevilla no es troba en el seu millor moment ho demostren els números. L’últim triomf, de fet, data del 2 de març, amb l’1-0 contra l’Athletic Club. D’ençà, els de Sampaoli sumen tres empats i dues derrotes. Una d’aquestes va ser contra el Leicester, al King Power Stadium, resultat que el va eliminar de la Champions.

En la prèvia del partit, Jorge Sampaoli ha afirmat "és molt difícil pensar en guanyar el partit, però alhora molt il·lusionant”. Especialment després de la millora que el tècnic va veure contra l’Sporting. “L’equip ho va fer bé en atac i va generar joc i ocasions, però no vam poder concretar-ne cap”. És per això que ara assegura que la idea per visitar el Camp Nou “és tractar de fer un partit amb coratge i valentia”.

Ho haurà de fer amb les baixes per lesió de Krohn-Dehli, Trémoulinas i Rami. En la convocatòria d’aquest Barça-Sevilla tampoc hi apareixen Ganso i Vietto, per decisió tècnica.

Sí que hi són Gabriel Mercado, recuperat de la seva lesió, Sergio Escudero, després del cicle de targetes, Ben Yedder, màxim golejador (9 gols), i Pablo Sarabia, màxim assistent (6). Així doncs, el Camp Nou ja està preparat per tornar a ser testimoni d’un partit d’alt nivell i exigència, que pot marcar el futur de la Lliga.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut