FC Barcelona – Eibar: Amb l’esperit del Dream Team

FC Barcelona – Eibar: Amb l’esperit del Dream Team

(20 hores, beIN LaLiga) Els blaugranes necessiten guanyar davant el conjunt basc i esperar que el Reial Madrid no puntuï a Màlaga per conquerir la Lliga, igual que va passar fa 25 anys amb les Lligues de Tenerife

Ara fa 25 anys i un dia que el Barça aixecava l’orelluda al cel de Wembley, tenyit de blaugrana i emocionat de veure com el Club aconseguia la seva primera Copa d’Europa. Era l’explosió de felicitat per complir un somni tan desitjat. La preuada i estimada copa ja era nostra, i s’havia guanyat en un estadi tan imponent com Wembley. Amb aquella conquesta en què el Dream Team va fer embogir Barcelona amb una celebració desbordada l’equip va començar una era plena d’èxits. I és que, un mes més tard, el Barça rematava la temporada amb un doblet històric assolint també la Lliga. Una Lliga que va guanyar a l’heroica després que el Tenerife vencés el Reial Madrid (3-2) remuntant un 0-2 en contra a la primera meitat. Aquella derrota blanca, combinada amb la victòria del Barça al Camp Nou davant l’Athletic Club (2-0), va fer l’equip de Johan Cruyff campió de la segona Lliga consecutiva.

El Dream Team en va guanyar dues més de seguides, fins a un total de quatre, i menys la primera totes les va aixecar a l’última jornada sense dependre d’ell mateix. El 1993 es va repetir la història de Tenerife, que va tornar a superar els blancs (2-0), i l’any següent el Dépor no va passar de l’empat (0-0) davant el València amb l’històric penal fallat a l’últim minut per Djukic. Els de Luis Enrique necessiten encomanar-se al Dream Team per conquerir la seva tercera Lliga consecutiva i retre-li un homenatge ara que es compleixen 25 anys d’aquella fita. I és que els blaugranes estan obligats a guanyar l’Eibar i esperar que el Reial Madrid no puntuï en la seva visita a Màlaga. Si això succeeix, el Barça serà campió de Lliga, la 25a de la seva història. I seria fer-ho igual que ho va fer el Dream Team.

Homenatge a Luis Enrique

Tot i això, els blaugranes són conscients de la dificultat de la gesta i només pensen a guanyar el seu partit i esperar la punxada blanca. El duel, a més, tindrà la seva quota emotiva, perquè Luis Enrique s’asseurà per últim cop a la banqueta del Camp Nou, malgrat que encara li faltarà un partit, dissabte vinent a la final de Copa al Calderón. “Estic orgullós de formar part d’aquesta història i d’haver donat el meu màxim”. Són paraules de Luis Enrique en la prèvia d’un matx que servirà també perquè el Camp Nou li faci un homenatge.

L’Eibar, per la seva banda, arriba al Camp Nou amb l’objectiu de guanyar per aconseguir la seva millor classificació històrica a Primera Divisió. A les 20 hores començarà un partit que el Barça ha de guanyar i durant el qual haurà d’estar molt atent al que passi a Màlaga per ser campió de Lliga. Serà possible una altra gesta a l’estil Dream Team?

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut