Or olímpic per a Neymar i Rafinha!

Els jugadors del Barça, amb la selecció brasilera, derroten Alemanya i tornaran cap a casa com a campions olímpics de Rio 2016, després d’una tanda de penals en què Neymar ha transformat el penal decisiu

El FC Barcelona ja té dos nous campions olímpics. L’últim va ser Leo Messi, però ara Neymar i Rafinha escriuen el seu nom amb lletres d’or. Perquè els dos jugadors, amb la selecció del Brasil, han guanyat Alemanya a la final dels Jocs Olimpics de Rio 2016 i tornaran cap a Barcelona amb la medalla d’or penjada al coll.

Ho han aconseguit després d’una final emocionant, amb dos equips que han mostrat coratge i empenta i que no s’han rendit en cap moment. Un final de festa a la competició futbolística dels Jocs Olímpics a l’altura de l’esdeveniment, que ha acabat en una tanda de penals agònica (4-5) i amb el primer or olímpic de la història de la selecció brasilera.

Amb els galons que atorga ser el capità del Brasil, Neymar s’ha convertit en l’heroi de Maracanà, ja que ha estat l’encarregat de transformar el darrer i definitiu penal, el del triomf, després que Petersen (Alemanya) fallés el seu. Abans, ja havia fet el primer gol de la nit, el que ha obert el marcador, amb un llançament de falta espectacular (1-0, min 26). Una diana, però, que no ha estat suficient, perquè Meyer ha fet l’empat després de rematar de primeres una centrada de Toljan (1-1, min 60).

El Brasil ha intentat no haver-se de jugar l’or olímpic ni a la pròrroga ni als penals, però no ho ha pogut evitar. I això que l’entrada de Rafinha en el minut 95 –també ha transformat el seu llançament de penal- ha dut una mica d’aire fresc a l’equip de Micale, que ha estat el dominador durant bona part de l’enfrontament. De totes maneres, l’encert els ha somrigut des dels onze metres i el Brasil n'ha sortit victoriós, amb l’alegria de Neymar i Rafinha posant el punt final a la seva aventura olímpica.