Onzena victòria en 12 partits contra el Granada

Onzena victòria en 12 partits contra el Granada

Els homes de Luis Enrique aconsegueixen la tercera victòria consecutiva en els seus tres darrers desplaçaments al Nuevo Los Cármenes

Amb la victòria a Granada, el FC Barcelona amplia els seus registres positius davant el conjunt andalús des que van tornar a Primera el 2011: en els darrers 12 duels, els culers han aconseguit 11 victòries i només han sofert una derrota (aquesta va arribar la temporada 2013/14 per un gol a zero). A més, amb Luis Enrique a la banqueta, el Barça ha assolit tres victòries consecutives al Nuevo Los Cármenes.

Aquesta dada és la més significativa que ens va deixar el Granada – FC Barcelona, però no l’única. Repassem les xifres més destacades que es van produir durant el partit d’ahir:

  • Neymar Jr va arribar als cent gols amb la samarreta blaugrana, i es va convertir en el quart jugador més jove (25 anys) que arriba a aquesta xifra, per darrere de Messi (22), Mariano Martín i Evaristo (24). El brasiler és, també, el divuitè jugador de la història del Club que arriba als tres dígits en partits oficials i el cinquè que menys partits ha necessitat, 177.
  • Paco Alcácer va fer el seu quart gol del curs en 18 partits oficials: els anteriors van ser davant l’Hèrcules (a la Copa) i enfront l’Athletic Club i l’Sporting de Gijón (a la Lliga). En tots ells, el conjunt de Luis Enrique va aconseguir la victòria. 
  • Luis Suárez és el primer jugador del FC Barcelona que supera els dos dígits en gols i assistències durant aquest curs: l’uruguaià va assolir ahir la xifra de 23 gols i 10 assistències, superant Leo Messi quant a la participació directe en gols blaugrana; l’astre argentí acumula 25 gols i set assistències.
  • D’altra banda, el ‘9’ blaugrana ha vist porteria cada cop que ha viatjat a Granada: la temporada 2014/15 Luis Suárez va contribuir, amb un gol, a la victòria per 1-3 dels homes de Luis Enrique; el curs passat, un hat-trick de l’uruguaià va donar la 24a Lliga al FC Barcelona i, ahir, va inaugurar el marcador en la golejada culer al Nuevo Los Cármenes (1-4).
  • Carles Aleñá va complir el seu somni i va debutar en partit de Lliga amb la samarreta blaugrana després d’haver-se estrenat al desembre passat a Alacant en partit de Copa. El jugador del filial ha passat per totes les categories del Club.
  • Jordi Alba i Sergio Busquets van ser els blaugranes que més passades van completar amb encert, amb un total de 70 cadascun de les 494 que es van produir. Qui també va destacar per la seva encertada participació va ser Neymar Jr. El brasiler va contribuir amb 55 passades de mèrit, i va crear sis ocasions de gols (el que més) i és el jugador que més faltes va rebre (quatre).
  • El lateral esquerre, a més, va ser el jugador amb més participació (110 tocs) just per davant de Neymar Jr (107). Mascherano, Sergio Busquets i Andrés Iniesta, per la seva part, van completar el 100% de regats que van intentar. 
  • Aquest és el segon partit que els blaugranes guanyen després de l’aturada per seleccions: l’anterior va arribar a la primera volta davant el Deportivo (4-0). Contra el Màlaga i l’Alabés, els homes de Luis Enrique només van assolir un dels sis punts en joc.
  • Els quatre gols aconseguits davant el Granada consoliden els blaugranes com l’equip més golejador del campionat amb 85 gols. D’altra banda, és el tercer equip menys golejat amb 26: només l’Atlètic de Madrid i el Vila-real tenen millors registres (23 cadascun).
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut