Neymar encadena tres finals de Copa consecutives marcant

Neymar encadena tres finals de Copa consecutives marcant

El davanter brasiler iguala la fita de Puskas als anys 60, si bé el jugador blanc va aixecar el títol en una de les tres finals

El FC Barcelona va guanyar aquest dissabte contra l’Alabès la seva tercera Copa del Rei consecutiva, la número 29 de la seva història, unes xifres que el situen per davant de l’Athletic Club (23) i el Reial Madrid (19) com a clar Rei de Copes del futbol espanyol. Neymar ha estat un dels grans protagonistes de les tres darreres finals, ja que ha aconseguit marcar en totes elles, un fet que no es produïa des dels anys 60, quan Puskas va marcar en tres finals consecutives (1960, 1961 i 1962) però va guanyar-ne una.

A banda de la fita de Neymar, la victòria en el darrer partit al Calderón ens deixa altres dades curioses. Les destaquem a continuació:

  • Feia més de sis dècades que un equip no aconseguia guanyar la Copa del Rei tres anys consecutius. L’últim cop va ser als anys 50 i va ser també obra del Barça, que es va proclamar campió el 1951, el 1952 i el 1953. El Madrid i l’Athletic en van guanyar quatre de consecutives a principis del Segle XX i als anys 30, respectivament.
  • Messi és el primer jugador que marca en quatre finals de Copa (2009, 2012, 2015 i 2017) des de Telmo Zarra (5) als anys 50. L’argentí ha jugat set finals de la competició del KO –el blaugrana que n’acumula més juntament amb Sergio Busquets- i ha marcat cinc gols  i ha donat quatre assistències.
  • Messi ha marcat durant la temporada els mateixos gols que tot l’Alabès (54). El davanter del Barça ha estat el màxim golejador de la Copa del Rei empatat amb Ben Yeder a cinc gols. El crac argentí, pitxitxi de la Lliga i Bota d’Or amb 37, actualment és el que més gols porta a la Lliga de Campions (11), a l’espera de disputar-se la final.
  • El '10' blaugrana és tota una assegurança a les finals. Després de l’exhibició contra l’Alabès, l’argentí suma 26 gols en les 25 finals que ha disputat en les diferents competicions. A més de les 26 dianes, el crac blaugrana ha donat 11 assistències. Unes xifres només a l’abast del millor jugador del món.
  • Messi és el tercer màxim golejador històric del Barça a la Copa del Rei. Amb els cinc d’aquesta temporada en suma 44, només per darrera de dos llegendes com Samitier (64) i Kubala (49).
  • La final Barça-Alabès va representar el darrer partit oficial disputat a l’Estadi Vicente Calderón. En tota la història el Barça hi ha disputat 81 partits (sis finals de Copa incloses) amb un balanç positiu de 35 victòries, 14 empats i 32 derrotes, havent marcat 120 gols i havent-ne encaixat 113.
  • Una de les claus dels nou títols assolits per Luis Enrique ha estat la seva efectivitat en les finals. L’entrenador asturià ha aconseguit guanyar les sis finals a partit únic que ha dirigit amb el primer equip del FC Barcelona. A la Copa del Rei només ha perdut un partit en tres anys (aquesta temporada a vuitens de final al camp de l’Athletic Club).
  • Per guanyar aquesta Copa del Rei, el Barça ha hagut de superar cinc equips: Hèrcules, Athletic Club, Reial Societat, Atlètic de Madrid i Alabès. En total ha jugat nou partits amb un balanç de sis victòries, dos empats i una derrota, amb 24 gols a favor i 15 en contra. 
  • La Copa del Rei és sempre una bona oportunitat per donar minuts a jugadors menys habituals. En aquesta edició 2016/17 Luis Enrique ha utilitzat 25 futbolistes diferents, entre els quals cinc del filial: Marc Cardona, Nili, Borja López, Carles Aleñá i Àlex Carbonell.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut