Luis Enrique, nou títols a la banqueta del primer equip

Luis Enrique, nou títols a la banqueta del primer equip

El tècnic asturià tanca la seva trajectòria com a tècnic del primer equip del Barça assolint 9 dels 13 trofeus en joc

Luis Enrique ha firmat tres temporades molt bones a la banqueta del FC Barcelona, i ha deixat empremta en la història del Club. Aquest dissabte ha dirigit el seu darrer partit com a entrenador i ha aixecat un títol. El tècnic asturià serà recordat, i no tan sols pels títols aconseguits, sinó també pels rècords assolits al llarg d’aquests tres cursos com a tècnic del Barça. Uns números que li han permès entrar a l’Olimp dels millors entrenadors de la història blaugrana amb 138 victòries, 22 empats i 21 derrotes en 181 partits.

El tècnic asturià ha aconseguit un total de nou títols a la banqueta blaugrana, i des del primer dia va imprimir el seu caràcter i esperit ofensiu i es va convertir en l’entrenador que més partits ha encadenat sense perdre en la història culer: 32 victòries i 7 empats entre l’octubre del 2015 i el març del 2016.

L’inici de Luis Enrique a la banqueta del Barça no podria ser millor, amb set enfrontaments oficials consecutius sense conèixer la derrota. La primera temporada seria perfecta, ja que es va guanyar el triplet –Lliga, Copa i Champions–, és a dir, totes les competicions que el Barça va disputar. Suposaria el segon triplet de la història del Club, que va esdevenir així el primer club de la història a assolir aquesta fita.

Nou de tretze títols possibles

Des de llavors, Luis Enrique no s’ha cansat de sumar títols i ha aconseguit un envejable nou de tretze títols possibles: dues Lligues, tres Copes del Rei, una Lliga de Campions, una Supercopa d’Europa, una Supercopa d’Espanya i un Mundial de Clubs. D’aquesta manera, la Lliga s’ha convertit en una de les competicions predilectes de l’asturià, ja que ha aixecat el títol en les dues primeres campanyes i s’ha quedat a les portes de fer-ho enguany, tot i tenir opcions fins a la darrera jornada. Encara més especial ha estat la Copa del Rei, ja que els blaugranes l’han aixecada els tres cursos en què l’asturià ha dirigit l’equip, una fita que només s’havia produït un cop a la història del FC Barcelona.

Pel que fa a la Supercopa d’Espanya i d’Europa, Luis Enrique ha aconseguit totes les que ha disputat excepte la de la temporada 2015/16 contra l’Athletic Club. Al Mundial de Clubs també va poder aixecar el títol, i va assolir així el tercer títol de la història del Club que acreditava el Barça com el millor equip del món. Tot això, després d’haver aixecat la cinquena Lliga de Campions a l’Estadi Olímpic de Berlín. Els dos darrers cursos no s’ha pogut passar dels quarts final, però això no treu mèrit a la gran trajectòria de Luis Enrique a la banqueta del Barça.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut