El paper del Barça a la Lliga de Campions, en dades

El paper del Barça a la Lliga de Campions, en dades

Repassem els números del FC Barcelona a Europa després de posar punt final al seu camí a la Champions 2016/17. Leo Messi es manté com a màxim golejador amb 11 gols, i Neymar Jr lidera les assistències, amb 8

La Lliga de Campions 2016/17 ha arribat a la seva fi per al FC Barcelona, que va caure dimecres davant la Juventus als quarts de final. Els blaugranes no van aconseguir una segona remuntada i el somni europeu haurà d’esperar. Tot i així, els homes de Luis Enrique tanquen la seva participació en el torneig amb dades força destacables. A continuació, les repassem:

  • Leo Messi es manté com a màxim golejador de la competició. L’argentí suma 11 gols en l’actual edició de la Lliga de Campions, i, tot i que no podrà continuar augmentant la xifra, té opcions d’acabar el torneig com a màxim realitzador. Els dos principals perseguidors, Cavani i Lewandowski, amb 8 gols, també estan eliminats.
  • A més dels gols, el Barça també lidera l’apartat de les assistències. Neymar Jr és el màxim assistent de la competició amb 8 passades de gol, seguit d’Ousmane Dembelé, extrem del Borussia Dortmund, amb 6 (també eliminat). 
  • Amb aquest empat, Luis Enrique tanca la seva participació com a tècnic blaugrana a la Champions amb cap partit europeu perdut al Camp Nou. De fet, amb l’asturià a la banqueta, els culers havien guanyat els 15 enfrontaments anteriors de Lliga de Campions a l’Estadi.
  • A part de ser el màxim assistent, Neymar Jr també és el jugador amb més regats completats en aquesta edició de Lliga de Campions. El brasiler ha superat fins a 48 regats, 17 més que el segon classificat, també Dembelé, amb 31. En tercera posició, un altre culer: Leo Messi (28 regats completats), empatat amb el francès del Mònaco Thomas Lemar.
  • Pel que fa a la possessió, el conjunt culer és el segon equip amb un percentatge més elevat (65,1%), només superat pel Bayern de Munic (65,8%). En passades bones, un registre semblant: el Bayern n’és el líder, amb 6.366 passades amb èxit, i els culers són segons amb un total de 5.778.
  • Entre els jugadors amb major nombre de passades realitzades, Samuel Umtiti, juntament amb el jugador del Reial Madrid Toni Kroos, és qui té un major percentatge d’encert, amb un 92,7% d’efectivitat en les seves passades. Gerard Piqué els segueix des de ben a prop amb un 90,8%.
  • El FC Barcelona finalitza la seva participació amb un total de 26 gols: Leo Messi (11), Neymar Jr (4), Arda Turan (4), Luis Suárez (3), Sergi Roberto (1), Iniesta (1) i Piqué (1), a més d’un en pròpia (Kurzawa, del PSG).  
  • Quant a minuts, Leo Messi, Luis Suárez i Ter Stegen, tots tres amb 810 minuts disputats, són els jugadors més utilitzats per Luis Enrique en aquesta edició de Champions. Neymar Jr (797) i Umtiti (720) tanquen el TOP-5.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut