Liverpool – FC Barcelona: Test per prendre nota (4-0)

Els blaugranes sumen la primera derrota de la pretemporada a Wembley en un partit marcat per les errades defensives i la falta de punteria

El FC Barcelona ha tancat la seva participació a la International Champions Cup amb una derrota contra el Liverpool. En el tercer partit de la pretemporada, el conjunt blaugrana ha caigut per un clar 4-0 a l’emblemàtic estadi de Wembley, que ha registrat la segona millor entrada de la història amb 89.845 espectadors. Mané ha obert el marcador en la primera part, i en la segona Mascherano en pròpia porteria, Origi i Grujic han tancat el triomf del conjunt 'red'. El Barça, ara, treballarà per corregir els errors d’aquest últim partit i es prepararà per disputar el Trofeu Joan Gamper.

Des del primer moment la pressió del Liverpool ha dificultat el joc del Barça. Quan els anglesos recuperaven la pilota, sortien amb molta velocitat i creaven perill a la porteria defensada per Ter Stegen. D’aquesta manera ha arribat el primer gol del matx. Una recuperació al mig del camp ha provocat un contraatac que ha acabat amb el gol de Mané. El Barça no es trobava còmode sobre la gespa de Wembley, però a poc a poc ha anat trobant el camí de la porteria anglesa. Messi s’ha situat com a boia i ha dirigit el joc ofensiu blaugrana. Així, ha tingut la millor ocasió. L’argentí ha combinat al primer toc, però el seu xut ha picat al pal.

En el tram final de la primera part el Barça ha millorat, i ha comptat amb ocasions d’Arda Turan i Luis Suárez, entre d’altres. El domini blaugrana ha passat a ser aclaparador, però el Liverpool ha seguit donant ensurts en velocitat. La falta de punteria a les dues àrees ha dut el partit al descans.

Errades per corregir

La segona part començaria amb novetats. Les primeres, els canvis. Pel Barça, Bravo i Sergi Roberto han substituït Ter Stegen i Aleix Vidal a la porteria i al lateral dret, respectivament. I en arrencar el joc, el Liverpool ha donat el cop. En dos minuts ha fet dos gols més, marcats per la mala fortuna. El 2-0 ha estat en pròpia porteria. Mascherano ha intentat refusar el perill, i ha acabat introduint la pilota a la porteria, i un minut després Origi ha aprofitat una errada de Sergio en la sortida de la pilota per batre Bravo.

El marcador era contundent, però el Barça ha seguit fent el seu partit. Luis Enrique ha seguit fent canvis, i jugadors com Piqué, Rakitic i Iniesta han tingut els primers minuts de la pretemporada. A més, s’ha vist el debut de Lucas Digne com a blaugrana. El partit ha anat avançant sense sort per als culers, fins que ja en el temps de descompte ha arribat l’últim gol. Grujic, amb una rematada de cap precisa, ha superat Bravo per alt i ha situat el definitiu 4-0.