Les Lligues guanyades a l’última jornada: Tenerife (II)

La temporada 1992/93, el Madrid arribava líder, a un punt del Barça, però la derrota a l’Heliodoro Rodríguez López de nou contra el Tenerife va permetre que el triomf blaugrana contra la Reial Societat (1-0) fos suficient

Cada cop falta menys per a conèixer el desenllaç de la Lliga. El FC Barcelona, però, no depèn d’ell mateix i haurà d’esperar una ensopegada del Reial Madrid per poder convertir-se en campió contra l’Eibar, al Camp Nou i en l’última jornada. Un fet, el d’aixecar el títol en la darrera oportunitat, que ja ha succeït en diverses ocasions i que pot tornar a passar, perquè no, aquest cap de setmana. En la memòria col·lectiva hi ha diversos exemples.

Però si aquest dilluns repassàvem la de la temporada 1991/92, després d’un triomf blaugrana contra l’Athletic Club (2-0) i una punxada del Reial Madrid a Tenerife (3-2), ara és el torn de recordar la del curs posterior, que va tenir el denominador comú de l’equip insular. En aquella ocasió, en què la victòria valia 2 punts, el Madrid arribava a l’última jornada amb 57 punts, mentre que el Barça ho feia amb 56.

Ràpidament, però, el líder de la classificació va canviar, perquè en el minut 11 de tots dos partits van arribar els dos primers gols. Primer, a l’Heliodoro Rodríguez López, amb l’1-0 del Tenerife contra el Madrid. Segons més tard, amb l’1-0 de Hristo Stoitxkov contra la Reial Societat. Un 1-0 que va ser suficient perquè el Barça es proclamés campió, ja que el Tenerife va fer una segona diana, abans del descans (2-0), que va limitar molt les aspiracions blanques.