Les deu curiositats que has de saber del València CF – FC Barcelona

Les deu curiositats que has de saber del València CF – FC Barcelona

El partit d’aquest dissabte a les 16.15 hores destaca pel retorn de tres blaugranes a Mestalla

El FC Barcelona visita el sempre difícil camp del València després d’aconseguir dos triomfs en els darrers dos partits de manera convincent en el que serà l’estrena davant la seva nova afició de l’entrenador local, Cesare Prandelli. A continuació, s’exposen deu dades que has de saber sobre el partit de la novena jornada de Lliga.

  • El nou tècnic del València farà la seva estrena davant la sempre exigent afició local després d’haver aconseguit els tres punts en el seu debut a El Molinón. Cesare Prandelli vol reconduir una situació que ha portat els locals a un mal inici de Lliga en què només han sumat nou punts, que els situen en 14a posició.
  • Tres jugadors del FC Barcelona s’enfronten al seu antic equip: Jérémy Mathieu, André Gomes i Paco Alcácer. El central francès ja sap el que és jugar a Mestalla amb la samarreta blaugrana, amb un bagatge d’una victòria i un empat des del seu fitxatge la temporada 2014/15, mentre que per al migcampista portuguès i el davanter valencià serà la primera vegada. El quart blaugrana amb passat valencianista, Jordi Alba, no podrà participar amb l'equip a causa de l’elongació al bíceps femoral de la cama esquerra que va patir davant el Manchester City.
  • Dos jugadors amb vincles blaugrana formen part de la plantilla del València: Martín Montoya i Munir El Haddadi. El lateral dret ja sap què és jugar davant el seu antic club, ja que ho va fer la temporada passada en la victòria del FC Barcelona davant el Betis. Per al davanter (cedit aquesta temporada) serà un bona oportunitat per brillar davant Luis Enrique.
  • Els precedents a Mestalla a la Lliga són favorables al conjunt blaugrana durant les últimes temporades. Els homes de Luis Enrique no hi perden des del 17/02/2007 (2-1), i acumulen quatre victòries i cinc empats en els desplaçaments de les darreres nou temporades. A aquestes dades cal sumar-hi dos empats més a la Copa del Rei les temporades 2011/12 i 2015/16; l'última derrota es fixa en les semifinals de la temporada 2007/08, per 3-2.
  • Luis Enrique té un bon bagatge en els seus enfrontaments davant el conjunt valencianista com a entrenador. Entre la seva etapa al Celta i l’actual amb el FC Barcelona, el tècnic asturià acumula quatre victòries, dos empats i dues derrotes (l’única en Lliga a Mestalla amb el conjunt gallec) en vuit duels.
  • El València no ha tingut un inici gaire esperançador en els partits jugats a Mestalla. En quatre enfrontaments l’equip només ha sumat una victòria (davant l’Alabès) i suma ja tres derrotes (contra el Las Palmas, el Betis i l’Atlètic de Madrid).
  • El precedent més recent en què el nou entrenador del conjunt valencianista s’ha vist les cares amb el FC Barcelona va ser la pretemporada del 2008, durant el primer any de Josep Guardiola com a tècnic. Els blaugranes van vèncer per 1-3 gràcies als gols de Puyol, Jeffren i Bojan. L'any 2002, com a tècnic del Parma, també va sortir derrotat (4-2) davant els culers en un torneig jugat a Amsterdam.
  • L’historial més recent del conjunt blaugrana en partits disputats lluny del Camp Nou és molt favorable. Aquesta temporada, l’equip de Luis Enrique suma cinc triomfs en sis partits, als quals cal afegir les victòries en els tres últims desplaçaments del curs passat.  
  • Quatre jugadors del FC Barcelona es troben dins el Top-10 de màxims golejadors del campionat fins ara: Luis Suárez (6), Messi (5), Rafinha i Neymar Jr (4 cadascun). El primer valencianista a la llista és Mario Suárez, amb tres gols, dos dels quals marcats en l’últim partit davant l’Sporting.
  • L’equip de Prandelli ha rebut 15 gols en aquestes vuit primeres jornades, registres només empitjorats per cinc equips. Els blaugranes n’han rebut 10, però la principal diferència la trobem en l’aspecte golejador (26 a 11 per als de Luis Enrique).
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut