Les 10 curiositats de la visita del Leganés

Les 10 curiositats de la visita del Leganés

El Barça i el Leganés es veuen les cares al Camp Nou per primer cop a la seva història. Assabenta’t de les 10 dades que has de conèixer sobre el partit d’aquest diumenge
  • Només hi ha un precedent entre el Barça i el Leganés. El 17 de setembre passat, els homes de Luis Enrique van visitar Butarque en el primer partit entre els dos conjunts de tota la història. Els blaugranes es van imposar per 1-5 gràcies al doblet de Leo Messi i els gols de Neymar Jr, Luis Suárez i Rafinha.
  • El Leganés, víctima del primer partit a la Lliga en què el trident –al complet– ha vist porteria. Messi, Neymar Jr i Luis Suárez han marcat –al mateix partit– en tres duels de Lliga aquesta temporada: a Leganés (1-5), a Ipurua (0-4) i davant l’Alabès (0-6). A la Lliga de Campions i a la Copa del Rei ho han aconseguit davant el Celtic (7-0) i l’Athletic Club (3-1).  
  • S’enfronten l’equip més golejador davant el que menys gols marca. El Barça és l’equip que en més ocasions ha perforat la porteria contrària, amb 61 gols, mentre que els madrilenys només n’han celebrat 15 aquest curs. Per contra, els blaugranes han encaixat 18 gols pels 37 del rival d’aquest diumenge. 
  • El Camp Nou és un fortí davant els nouvinguts. Els registres culers davant els equips que visiten per primer cop el Camp Nou els darrers anys són immillorables: quatre victòries en quatre partits. Getafe, Almeria, Xerez i Eibar han estat les víctimes blaugrana en les últimes temporades.
  • Luis Suárez i Leo Messi davant Szymanowski i Guerrero. El doblet atacant blaugrana ha aconseguit 35 gols de moment en aquesta Lliga –18 el davanter uruguaià per 17 del crac argentí–. Per al Leganés, dos dels puntals ofensius han vist porteria en sis ocasions –amb tres gols cadascun–. Per millorar aquestes dades, els madrilenys han incorporat El Zhar durant aquest mercat d’hivern.
  • Garitano és un ídol a Butarque. El tècnic guipuscoà va arribar al Leganés la temporada 2013/14, amb l’equip a Segona Divisió B (d’aquella plantilla només continuen Mantovani i Alberto Martín), i va aconseguir l’ascens a Segona. Després d’assolir la permanència el curs 2014/15, Garitano va realitzar la proesa de situar el conjunt madrileny a la màxima categoria el curs passat.
  • La primera Copa d’Europa del Barça va ser prèvia al primer ascens del Leganés a Segona. Mentre Ronald Koeman marcava un dels gols més importants de la història blaugrana, el Leganés –estabilitzat a Segona B– lluitava per un ascens que arribaria el curs següent. 
  • José Mari, primer vincle entre els dos equips. El jugador de La Rioja va arribar al FC Barcelona durant el mercat d’hivern de la temporada 1994/95 –sota les ordres de Johan Cruyff–, en un any complicat per als blaugranes. Anys més tard, el curs 2000/01, José Mari va ser un dels artífexs de la permanència de l’equip entrenat per Enrique Martín a la Segona Divisió.
  • Eto’o va estar a l’onze inicial del primer partit jugat a Butarque. El 14/02/98 es va inaugurar l’actual camp del Leganés amb un partit entre el conjunt madrileny i el Xerez (1-1). El davanter camerunès, cedit aquella temporada, va formar parella atacant amb Catanha. 
  • Pablo Alfaro també va formar part dels dos clubs. El central aragonès va jugar al Dream Team de Cruyff –tot i no tenir-hi gaire participació– la temporada 1992/93. Després de penjar les botes va iniciar la seva trajectòria a les banquetes, on va entrenar el Leganés el curs 2012/13 a Segona B. El Lleida el va eliminar en la primera ronda per l’ascens. 
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut