Leo Messi, MVP i màxim golejador dels Gamper

Amb el doblet contra la Sampdoria, l’argentí iguala Asensi, Stòitxkov i Begiristain a la classificació de realitzadors en el Trofeu de presentació

Hi ha pocs rècords que se li resisteixen a Leo Messi, i el Trofeu Joan Gamper d’aquest dimecres, a priori, no havia de suposar que n’assolís cap. Però l’argentí sempre és capaç de sorprendre’ns, i ho ha tornat a fer. Amb l’exhibició contra la Sampdoria, el ‘10’ blaugrana ha rebut un guardó d’MVP (millor jugador del partit) sense cap discussió. I és que Messi ha estat el clar protagonista del triomf del conjunt de Luis Enrique (3-2) gràcies a dos gols marca de la casa que el situen al capdavant de la classificació de màxims golejadors dels Gampers.

L’argentí ha regalat el primer gol del partit al seu company i amic Luis Suárez. Messi ha rebut una passada alta d’Andrés Iniesta, ha controlat amb el pit i, d’esquenes i de tisora, ha posat la pilota al cap de Suárez perquè l’uruguaià marqués a plaer. Pocs minuts després ha tornat a aparèixer. Ha rebut entre línies de Rakitic, s’ha desfet del porter amb una finta sense tocar la pilota, i ha marcat sense oposició. El xou no havia acabat, i amb una falta a la frontal de l’àrea Messi ha tornat a aparèixer. Fent gala d’una de les seves grans especialitats, el ‘10’ ha enviat la pilota lluny de l’abast del porter.

Amb aquests dos gols, a més, l’argentí iguala Asensi, Stòitxkov i Begiristain al capdavant de la classificació històrica de golejadors dels Trofeus Joan Gamper. El millor jugador del món ja en suma set, des que es va presentar definitivament en societat en l’edició de l’any 2005 contra la Juventus. Des d’aleshores, Messi ha estat el rei dels Gampers fins arribar als set gols.