L’exentrenador del Barça Louis van Gaal anuncia que es prendrà un any sabàtic

L’exentrenador del Barça Louis van Gaal anuncia que es prendrà un any sabàtic

El tècnic holandès va entrenar el conjunt blaugrana en dues etapes, en què va guanyar dues Lligues, una Copa i una Supercopa d’Europa. Seu va ser el mèrit de fer debutar Carles Puyol, Xavi Hernández, Víctor Valdés i Andrés Iniesta

Louis van Gaal deixarà les banquetes durant un any. Així ho ha aclarat el mateix tècnic, que ha passat pels micròfons de 'El Larguero' de la Cadena SER, on ha assegurat que "no em retiro, només em prendré un any sabàtic i després decidiré, dependrà de les ofertes". D’aquesta manera, el que va ser entrenador del Barça en dues etapes no es tanca cap porta a tornar a la professió que li ha atorgat un extens i exitós currículum. I el seu pas pel Barça, especialment en l’etapa que va des del 1997 fins al 2000, va ajudar a fer-lo créixer, després que guanyés dues Lligues, una Copa i una Supercopa d’Europa.

Però, a banda dels títols i dels 201 partits que va dirigir, l’entrenador és reconegut per haver fet debutar futbolistes del planter que han passat a la història del Club. Es tracta de Carles Puyol, Xavi Hernández, Víctor Valdés i Andrés Iniesta.

Els seus èxits blaugrana

Louis van Gaal va aterrar a Barcelona per substituir Bobby Robson la temporada 1997/98. Tot i que els seus inicis no van ser fàcils, ja que va haver de lluitar per fer entendre als jugadors la seva manera de veure el futbol, va estrenar-se amb tres títols: la Supercopa d’Europa contra el Borussia Dortmund, la Lliga i la Copa del Rei.

D’aquesta manera, i 39 anys després, el Barça tornava a assolir el doblet de Lliga i Copa. Un palmarès que es va completar amb la Lliga de la temporada 1998/99, el segon campionat domèstic de l’holandès en dues temporades com a tècnic.

Però, a banda dels títols, si per alguna cosa destaquen les primeres tres temporades de Van Gaal és per haver fet debutar Xavi Hernández i Carles Puyol, dos dels jugadors més llorejats de la història del Club. El primer ho va fer el 18 d’agost del 1998, a la Supercopa d’Espanya contra el Mallorca. El segon, en un partit de Lliga contra el Valladolid, el 2 d’octubre del 1999.

Després que aquella temporada, la 1999/2000, finalitzés sense títols, i d’un parèntesi de tres anys, Louis van Gaal va tornar al Barça l’any 2002. Aquesta segona etapa, però, no va ser gaire exitosa i va finalitzar al gener del 2003. Malgrat tot, sí que va tenir temps de fer debutar Víctor Valdés i Andrés Iniesta, que també s’han guanyat un lloc en els llibres d’història culers.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut