Hèrcules CF – FC Barcelona: S’aixeca el teló de la Copa per al Campió

Hèrcules CF – FC Barcelona: S’aixeca el teló de la Copa per al Campió

(22 hores, beIN Sports) Els de Luis Enrique viatgen cap a Alacant per afrontar els setzens de final d’una competició que han guanyat 28 cops, els dos últims de manera consecutiva

La Copa del Rei 2016/17 ja és aquí. I el FC Barcelona, l’actual campió de la competició, debuta aquesta nit (22 hores, beIN Sports) al José Rico Pérez d’Alacant, un dels estadis històrics del futbol espanyol. Així ho va voler el sorteig dels setzens de final, en què l’Hèrcules CF, equip del grup 3 de la Segona B, va quedar emparellat amb els de Luis Enrique.

Un enfrontament d’anada que arriba en la prèvia del Clàssic i després d’empatar a Anoeta. Malgrat tot, ni l’un ni l’altre apareixeran en la mentalitat d’un conjunt blaugrana que és el Rei de Copes, amb 28 títols, i que inicia aquesta nova edició amb l’únic objectiu de revalidar el títol de campió per tercera vegada consecutiva.

La diferència de categoria és evident, però el Barça és conscient que qualsevol cosa pot passar. Així ho ha fet saber Luis Enrique en la prèvia del duel, en què ha avisat que “ja hem vist moltes vegades que equips d'inferior categoria eliminen els de Primera”.

Per afrontar aquest duel, el tècnic asturià –que ha demanat als seus jugadors que “no em demostrin res, sinó que aprofitin i gaudeixin dels minuts que tinguin"- ha convocat Cillessen, Masip, Denis Suárez, Arda, Rafinha, Paco Alcácer, Digne, Sergi Roberto, André Gomes, Aleix Vidal i Umtiti, que ha rebut l'alta mèdica. Completen la llista Aleñá (28), Carbonell (30), Nili (31), Borja López (35) i Cardona (39), del Barça B.

La il·lusió de l’Hèrcules, la seva millor arma

L’equip alacantí i el seu tècnic, Luis García Tevenet, esperen que el partit de Copa serveixi “com a vitamina” per intentar capgirar la dinàmica que arrosseguen a la Lliga. Perquè amb quatre dels darrers 10 punts possibles, l’Hèrcules és sisè del grup 3 de Segona B (24 punts) i se situa a 10 del Barça B, el líder de la categoria.

De fet, el filial del Barça ja s’ha vist les cares aquesta temporada amb els d’Alacant, en un partit que va acabar 1-3 a favor dels de Gerard López, amb gols de Cardona, Perea i Mujica. Un partit que ha servit d’exemple per als blaugranes, tot i que Luis Enrique ja ha avisat que espera alguna sorpresa per part de Teveret. I és que l’Hèrcules afronta el partit com una festa i amb molta il·lusió, “sense res a perdre però amb molt a guanyar”.

Un duel que servirà per reviure èpoques de Primera Divisió, ja que els alacantins i els blaugranes s’han enfrontat un total de 40 vegades a la màxima categoria. A la Copa, però, aquesta serà la cinquena vegada que tots dos conjunts es veuran les cares. Els anteriors quatre enfrontaments van ser a vuitens i van acabar amb el Barça passant a quarts, després d’un empat i un triomf blaugrana en les dues eliminatòries. El FC Barcelona, doncs, afronta el partit al Rico Pérez amb l’objectiu d’assolir un bon resultat de l’anada i, així, mantenir l’estadística de classificació intacta.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut