FC Barcelona – Granada: Triomf rocós (1-0)

FC Barcelona – Granada: Triomf rocós (1-0)

Un solitari gol de Rafinha dóna als blaugranes tres punts més per seguir el camí cap al lideratge de la Lliga

Tres punts més al sac. El Barça ha sumat un nou triomf davant un Granada que s’ha defensat amb tot durant els 90 minuts. Un gol de Rafinha només començar la segona meitat ha servit als blaugranes per endur-se un duel en què han hagut de remar fins al final per superar la defensa ben trenada del conjunt andalús. Aquest equip està forjat a base de treball i sacrifici, i un cop més s’ha sobreposat a les dificultats per assolir un nou triomf a la Lliga i continuar en el camí cap al lideratge.

La visita del Granada feia preveure un escenari en el qual els blaugranes s’haurien d’enfrontar a una defensa tancada. I així s’ha corroborat només iniciar el partit. Els de Lucas Alcaraz formaven dues línies defensives molt juntes, una de les quals amb cinc homes al darrere i una altra al davant de quatre. Contra això, el Barça, acostumat a aquest tipus de duels, havia de trobar línies de passada entre els pocs espais que deixaven els andalusos. Luis Enrique ha aprofitat el duel per donar descans a Sergio a la medul·lar i ha oxigenat l’alineació amb Rakitic de migcentre i Denis i Rafinha com a interiors. Hi posava ganes l’equip culer, liderat per un Messi que començava a fer-ne de les seves. Faltava, però, definició en les accions ofensives. Ajudaven les cavalcades de Sergi Roberto per la banda dreta, que donava profunditat a l’equip.

Monòleg blaugrana

El Granada, mentrestant, es defensava amb cert ordre i intentava sortir del seu terreny amb contracops molt tímids. En tota la primera meitat Ter Stegen no ha hagut d’intervenir. Era un monòleg del Barça, però mancava el partit d’ocasions clares de gol. Les primeres arribades vindrien de Rakitic i Umtiti. Però qui ha tingut la més clara ha estat Luis Suárez, que no ha pogut superar en l’un contra un Ochoa. Amb tot, el Barça s’havia de posar la granota de treball. Era un partit rocós. De ritme lent. Tocaven els blaugranes per tots costats, Messi desequilibrava, però el gol no ha arribat abans del descans.

Rafinha, el golejador

Al Barça li ha anat bé el pas per vestidors. I és que als dos minuts de la represa ha arribat el primer gol de la nit. Ha estat obra de l’inspirat Rafinha. El migcampista ha rematat de manera acrobàtica una jugada iniciada pel desequilibri del ‘10’ i seguida d’un pal de Neymar Jr. És el cinquè gol de la temporada i el tercer que marca de manera consecutiva al Camp Nou en Lliga després del doblet contra el Dépor.El gol no faria canviar la tònica del partit. El Barça tenia el domini de la possessió. I els d’Alcaraz no la volien ni veure. Se centraven en l’ordre defensiu. Era l’únic que els interessava. El matx no gaudiria d’ocasions gaire clares. En aquest context, Messi i Neymar Jr intentaven desequilibrar amb velocitat i qualitat. Eren els més insistents.

Suárez l’ha tornat a tenir, però la seva rematada ha estat blocada per Ochoa. El públic del Camp Nou, que ha premiat l’esforç de l’uruguaià, també ha tingut protagonisme en el duel. I és que, a més de rebre amb una bona ovació el retorn de Sergi Samper, s’ha reivindicat a l’Estadi per la polèmica generada en l’última setmana amb el president de la Lliga, Javier Tebas, i el Comitè de Competició arran del partit disputat a València la jornada anterior.

Neymar Jr hauria pogut fer el gol de la tranquil·litat després d’una gran centrada de Sergi Roberto. Però la seva rematada no ha vist porteria. El brasiler, molt actiu, ha estat un corcó per a la defensa andalusa, i només li ha faltat el gol. El partit no tindria més història. I els blaugranes sumarien tres punts rocosos que els permeten seguir amb l’objectiu d’apropar-se al lideratge de la Lliga.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut