FC Barcelona – Betis: Il·lusionant debut del campió (6-2)

FC Barcelona – Betis: Il·lusionant debut del campió (6-2)

Un espectacular Leo Messi i el primer hat-trick de Luis Suárez de la temporada lideren un equip que s’estrena a la Lliga amb una golejada contra el Betis i un molt bon futbol

Si el nou curs futbolístic a la Lliga del FC Barcelona comença amb molt bona nota, la de Leo Messi en particular frega l’excel·lent. Perquè els de Luis Enrique han tingut un gran debut al Camp Nou, en la primera jornada de la Lliga, però l’argentí ha estat la peça més destacada d’un engranatge que ha ofert un molt bon espectacle per derrotar el Betis (6-2) de Gustavo Poyet. Arda Turan, el mateix Messi (x2) i Luis Suárez (x3) han estat els golejadors d’una jornada en què els blaugranes han sumat els primers tres punts del curs el dia que han rebut el trofeu de la Lliga de la temporada 2015/16.

Ràpidament el Barça ha demostrat que torna entonat a la Lliga. I això que Poyet ha plantejat un sistema de joc amb un fort esquema defensiu, amb una línia de cinc defenses. L’objectiu del Betis, limitar els espais i trencar les línies de passada blaugrana. Però la paciència i el joc de combinació del Barça han estat més efectius. A més, no hi ha obstacle que barri el pas d’un Leo Messi en un estat de forma òptim. Amb el radar de repartir joc activat, i en mode caçador quan ha fet falta, l’argentí ha estat un maldecap per als defenses, que han vist com una vegada i una altra l’argentí els ha guanyat la partida.

Ha tingut la col·laboració dels seus companys, que no han fallat. Per exemple, la d’Arda Turan, que ha estat l’encarregat d’obrir el marcador. El turc, en ratxa, ha marcat el seu tercer gol oficial de la temporada després d’empènyer una bona centrada de Jordi Alba (1-0, min 7), que ha recorregut la banda com una exhalació per rebre una diagonal preciosa de Messi. Un gol matiner que ha fet que el Barça comencés a dominar amb claredat, mirant d’ampliar distàncies. El Betis, per la seva banda, no ha trencat el pla inicial i ha esperat la seva oportunitat tancat en defensa. Una acció aïllada que, això sí, ha acabat per arribar: Rubén Castro ha aprofitat una falta directa per fer l’empat (1-1, min 21).

Messi, incansable

Conscients del temps, els de Luis Enrique no han perdut el control i han seguit combinant per arribar a una àrea en què els ha esperat una autèntica teranyina, més forta arran del gol del Betis. Però de nou Messi ha aparegut, aquest cop per trencar-la amb un xut potent que ha acabat al fons de la xarxa. Un toc de geni des de fora de l’àrea, que s’ha colat pel poc espai que han deixat els defenses de l’equip verd-i-blanc (2-1, min 37). Abans ja havia estat a punt de marcar, però la seva jugada s’ha topat amb el travesser (min 30). A partir d’aquí, i pocs minuts després, ha arribat el torn de Luis Suárez, que no ha fallat en la seva cita amb el gol (3-1, min 42). L’uruguaià ha fet el tercer després de rematar una centrada de Sergi Roberto, de nou en una altra jugada iniciada per Messi.

Primer hat-trick de Luis Suárez

Després del descans el Barça ha abaixat el ritme, però ha pogut superar la maneta de gols. Messi, Rakitic, Arda i Denis Suárez ho han intentat en un inici de segona meitat demolidor, però ha estat Luis Suárez, el Bota d’Or, l’encarregat d’ampliar distàncies. Això sí, després d’un gran contraatac conduït per Leo Messi, que ha fet una paret amb Arda Turan i ha assistit l’uruguaià (4-1, min 55). No s’han acabat aquí els gols, perquè només un minut després Messi ha marcat el cinquè amb un altre xut des de fora de l’àrea (5-1, min 57). No ha estat el definitiu, perquè Suárez, de falta directa, ha anotat el sisè per al Barça, el seu tercer del compte particular, en un llançament de falta directa (6-1, min 82). Amb la feina feta, el gol de Rubén Castro al 84 simplement ha servit per adornar el marcador (6-2, min 84). Perquè, després del bon joc mostrat en aquesta primera jornada, res no ha pogut entelar un debut de Lliga il·lusionant.  

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut