Ernesto Valverde: “Ser al Barça és el repte més difícil i més bonic”

Ernesto Valverde: “Ser al Barça és el repte més difícil i més bonic”

“Només passejant pel Museu del Barça ja sé quin és el llistó i el nivell de l’exigència que se’m demana”, ha expressat el nou tècnic blaugrana

Ernesto Valverde ja és oficialment entrenador del FC Barcelona. El nou tècnic ha estat presentat durant el matí mitjançant un seguit d’actes amb el president Josep Maria Bartomeu i el vicepresident esportiu Jordi Mestre en què ha signat el seu contracte que el vincularà amb l’entitat blaugrana “per dues temporades, amb una més d’opcional”. Així ho ha explicat el vicepresident esportiu, que ha recordat que “és conegut al Club per haver jugat les temporades 1988/89  i 1989/90” i li ha desitjat tots els èxits possibles.

El secretari tècnic, Robert Fernández, ha explicat que Valverde ha estat l’elegit per "la seva experiència, però sobretot pel seu coneixement”. I ha afegit: “Hem tingut la sort de tenir-lo a la nostra competició, conèixer els seus mètodes i és una persona que sabrà gestionar molt bé el nostre vestidor”.

“Només passejant pel Museu del Barça ja sé quin és el llistó i el nivell que se’m demana”

Valverde, després de fer-se la fotografia amb el president del Club amb una samarreta blaugrana amb el seu nom al darrere i d’asseure’s per primera vegada a la banqueta del Barça del Camp Nou, ha estat presentat en roda de premsa davant els mitjans amb expectació màxima a l’Auditori 1899 amb més de 150 periodistes de 80 mitjans diferents. Valverde ha explicat que “ser al Barça és el repte més difícil de la seva carrera”, perquè “només passejant pel Museu del Barça ja sé quin és el llistó i el nivell de l’exigència que se’m demana”.

“Els meus predecessors han estat a un nivell altíssim com ara Luis Enrique, Tito Vilanova, Guardiola i Johan Cruyff. Quan penso en tots ells m’adono que el repte que volia era aquest”. “Sempre intentes treure coses de tots ells i vas creant el teu propi ideari i estil, també dels tècnics que he tingut com a jugador”.

“L’estil Barça és reconegut mundialment i la meva idea és aprofundir-hi i donar-li una volta més, si és possible”

Valverde, que es converteix en el tècnic número 57 de la història del Barça, ha agraït la confiança que li han donat per afrontar aquest repte: “Tinc una gratitud immensa al president i a la Junta per elegir-me a mi. És una extraordinària responsabilitat i espero poder tornar tota la confiança dipositada en mi”. “Conec la pressió permanent per aconseguir resultats”.

El tècnic de Càceres ha assegurat que coneix a la perfecció “l’estil Barça, reconegut mundialment”: “La meva idea és aprofundir en aquest estil, adaptar-m’hi i donar-li una volta més si és possible”. I ha puntualitzat que compta "amb una gran plantilla plena de jugadors de primer nivell” i que espera “crear un esperit d’equip" que els impulsi a ajudar-los "en tots els moments de la temporada”. “La gent ha de confiar en nosaltres”. Valverde ha detallat que intentarà que “es vegi un estil de joc de combinació, recuperar ràpid la pilota amb una bona pressió i sobretot, que l’equip estigui equilibrat”.

“Quan penses que Messi ha arribat al seu màxim, arriba el dia següent i et sorprèn. Espero gaudir del seu joc i ajudar-lo tan com sigui possible”

Qüestionat per noms propis, el nou tècnic Valverde ha estat clar en tots ells. Sobre Leo Messi s’ha rendit en elogis, de qui ha dit que “és una sort poder-lo dirigir i que serà una experiència única”. “Quan penses que Messi ha arribat al seu màxim, arriba el dia següent i et sorprèn. Espero poder gaudir del seu joc i ajudar-lo a millorar encara més si això és possible”.

Sobre Luis Suárez l’ha titllat de tenir “la gran virtut d'estar sempre al lloc on toca a l’àrea per marcar”. Precisament sobre el trident ha explicat que coneix a la perfecció “la incidència que tenen en el joc de l’equip" i que espera arribar "a final de temporada amb els objectius a la vista i amb un bon estat d’ànim”. Sobre Andrés Iniesta, Valverde ha comentat que “és un jugador importantíssim per a l’equip i el Club des de tots els punts de vista i evidentment, també, al terreny de joc”.

“La meva idea és tenir una bona relació amb el filial per conèixer quins jugadors estan evolucionant i puguin estar prop de debutar amb el primer equip”

Valverde no ha volgut entrar en els canvis que pot tenir la plantilla aquest estiu, pel simple fet que acaba d’aterrar a Barcelona, però sí que ho ha fet sobre la incidència que tindrà el filial al primer equip: “Sempre he tingut una relació molt fluida amb els filials on he estat. El fet de poder ascendir a Segona Divisió és un salt qualitatiu important i exigent perquè és més propera a la Primera. La meva idea és tenir una bona relació per conèixer quins jugadors estan evolucionant i que estigui a prop de debutar al primer equip”.

Sobre la preparació de la pretemporada Valverde ha afirmat que tenen "una gira amb tres partits contra rivals importants i la idea és estar més que preparats per la cita de la Supercopa contra el Reial Madrid, que és un trofeu que es vol guanyar d’inici”. I ha finalitzat: “Esperem guanyar tots els campionats que disputem la temporada vinent”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut