El Borussia Mönchengladbach, al descobert

El Borussia Mönchengladbach, al descobert

L’equip alemany, del qual prové el porter blaugrana Marc-André ter Stegen, no s’ha enfrontat mai al Barça en una competició europea

El Borussia Mönchengladbach és un equip gairebé desconegut per als blaugranes. I és que mai s’han enfrontat en competició europea, i només s’han vist les cares en una ocasió, ja fa uns quants anys. Va ser en un Gamper, el del 1977, en què el Barça va imposar-se als alemanys. Tot i així, els dos equips tenen un punt clau en comú: l’actual porter del primer equip del FC Barcelona, Marc-André ter Stegen, que prové de les files del M’Gladbach.

Quarts a la cinquena jornada de la Bundesliga, sumen tres victòries, un empat i una derrota. El seu entrenador, l’alemany André Schubert, dirigeix l’equip des del setembre del 2015, després que Lucien Favre renunciés al càrrec. En el seu debut com a tècnic, l’equip va encadenar deu partits seguits sense conèixer la derrota i va aconseguir el quart lloc a la Bundesliga de la temporada passada, a més de la classificació per a la Champions League, el principal objectiu de l’equip.

A l’equip alemany, que juga amb un 3-4-1-2, li agrada obrir el joc per les bandes, i, com el Barça, és un conjunt que busca la possessió de la pilota i el joc en curt, a més de tenir efectivitat i precisió en la passada.

Sense Xhaka, però amb Kramer

Fins a cinc baixes han tingut els alemanys respecte de la temporada passada. La més destacada, la del migcampista Granit Xhaka a l’Arsenal. El seu substitut ha estat l’internacional alemany Kramer. Procedent del Bayern Leverkusen, Kramer és un dels migcampistes més prometedors del futbol alemany i aporta més físic al mig del camp, una zona que també ha estat reforçada amb l’arribada de Tobias Strobl (Hoffenheim) i Lászlo Bénes, de només 18 anys. Les noves cares de la defensa han estat el danès Vestergaard (Wender Bremen) i el jove Mamadou Deucouré, procedent del filial del PSG.

La davantera es manté intacta. Ibrahima Traoré, André Hahn i Raffael porten la batuta de la zona ofensiva alemanya. El veterà carioca Raffael s’ha convertit en la referència del equip i ja suma dos gols a la Bundesliga, els mateixos que el capità Lars Stindl (2) i un menys que Thorgan Hazard (3), que acompanyen la perillosa primera línia del Borussia Mönchengladbach.

Entre els pals, i en substitució de Ter Stegen, hi ha l’internacional suís Yann Sommer. Va ser un dels protagonistes dels vuitens de final de l’Eurocopa 2016 davant de Polònia i és un indiscutible de Schubert, ja que només es va perdre dos partits el curs passat.

Així doncs, malgrat la derrota davant del Manchester City per 4 a 0 en la primera jornada de la fase de grups de la Lliga de Campions, l’equip alemany, que planteja un estil de joc ofensiu molt perillós, posarà les coses difícils al Barça de Luis Enrique

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut