El Barça, protagonista de la 5a Gala de les Estrelles del Futbol Català

El Barça, protagonista de la 5a Gala de les Estrelles del Futbol Català

Gerard Piqué com a millor futbolista, Vicky Losada com a millor jugadora i Adolfo com a millor jugador de futbol sala, han sigut els culers premiats

El FC Barcelona ha estat un dels grans protagonistes de la 5a Gala de les Estrelles del Futbol Català, celebrada aquest dilluns a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm. El conjunt blaugrana s’ha endut un total de tres premis, a més de comptar amb diverses nominacions. L'expedició culer ha estat encapçalada pel vicepresident Jordi Mestre, el membre de la Junta Directiva Josep Ramon Vidal-Abarca i el CEO Òscar Grau, a més dels guanyadors blaugrana Gerard Piqué, Vicky Losada i Adolfo Fernández.

El jugador del primer equip, Gerard Piqué, ha estat nomenat, per segon any consecutiu, com a millor futbolista català de la temporada, en aquest cas la 2015/16. El central culer ha estat una peça bàsica a l’esquema de Luis Enrique per conquistar la Lliga i la Copa del Rei i ha arrasat en les votacions, enduent-se el 43% dels vots.  A més, els blaugranes Sergi Roberto (24%) i Sergio Busquets (21%) han completat el podi dins d’un grup de 10 nominats on també hi era Jordi Alba (3%).

Piqué ha assegurat que “tot i que a Anoeta no van sortir les coses bé, ens vam endur un bon punt i el partit de dissabte serà molt important”. A més, sobre el premi ha afegit que “al Barça, des de petits ens ensenyen que l’important és guanyar premis col·lectius, però també és un orgull guanyar aquest premi, als defenses no és habitual que ens donin premis individuals”.

També ha estat premiada la nova incorporació del FC Barcelona Femení, Vicky Losada. El flamant fitxatge blaugrana s’ha endut el premi que l’acredita com la millor jugadora catalana de la temporada (48% dels vots), seguida, precisament, d’una altra culer: Olga Garcia. La davantera de Dosrius ha estat segona amb un 41% dels vots. Vicky Losada ha reconegut estar “molt contenta de tornar a casa, sempre he mantingut el contacte amb el Barça”.

El tercer blaugrana premiat a la cerimònia ha estat Adolfo Fernández, que ha estat escollit com el millor jugador català de futbol sala de la temporada. El jove pivot de Santa Coloma de Gramanet ha superat, amb el 39% dels vots, al seu company Marc Tolrà, que ha estat segon (35%). Adolfo s'ha mostrat agraït amb el Cangas Santa Coloma, el seu exequip, i ha afegit que ara "afronto el gran repte que és jugar al Barça, el millor equip del món".  

Finalment, la resta dels premiats han estat Josep Guardiola en la categoria de millor entrenador català de futbol, Keita Baldé jugador amb més projecció, Jonathan Soriano màxim golejador, Xavier Estrada com a millor àrbitre, Berta Velasco millor jugadora de futbol sala, Juan Antonio com a millor entrenador de futbol sala (on el culer Andreu Plaza ha quedat tercer) i Pitu ha guanyat el premi del millor gol. A més, l’entrenador del Barça B, Gerard López, ha entregat el premi a Xavier Estrada com a millor àrbitre català de la temporada.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut