10 dades que has de saber del Barça-Sporting

10 dades que has de saber del Barça-Sporting

El passat dels dos entrenadors i els lligams entre ambdós clubs, protagonistes de les deu dades que no et pots perdre del partit d’aquest dimecres
  • 37 victòries blaugranes, 4 empats i només una derrota en els 42 precedents al Camp Nou en partits de Lliga. L’únic triomf visitant es va produir la temporada 1986/87 i, des de llavors, el Barça acumula 16 victòries -11 d’aquestes, de manera consecutiva- i un empat en les darreres 17 visites del conjunt asturià a l'Estadi.
  • Luis Enrique Martínez es va formar a les categories inferiors de l’Sporting. L’any 1989, el jugador asturià –en aquells moments, a l’Sporting Atlético- va debutar a Primera Divisió però no va ser fins a l’any següent quan va formar part de la primera plantilla. El tècnic blaugrana va disputar 35 partits de Lliga, sumant 14 gols a la competició.
  • Luis Suárez va destapar-se amb un pòquer en el partit que els dos equips van disputar la temporada passada al Camp Nou (6-0). L’equip asturià és el segon conjunt que més ha gols ha sofert per part del davanter uruguaià a la Lliga -6, tots encaixats pel “Pichu” Cuéllar-, només superat pel Reial Betis -7.
  • Precisament, el “Pichu Cuéllar” ha hagut de patir tres golejades del Barça els darrers anys. La primera –com a porter de l’Atlètic de Madrid- va ser el 0-6 de la temporada 2007/08, en què Messi va ser l’autor de dos dels gols. Ja a les files de l’Sporting, a banda de l’esmentat 6-0, els homes de Luis Enrique van derrotar els asturians per 0-5 a la primera volta d’aquesta temporada.
  • Joan Francesc Ferrer ‘Rubi’, l’ara tècnic de l’Sporting, va formar part del cos tècnic de Gerardo Martino la temporada 2013/14. Tot i que en un principi l’entrenador de Vilassar de Mar va arribar al Club de la mà de Tito Vilanova com a un dels seus assistents, la seva presència es va mantenir –fins a la fi d’aquell curs- amb el fitxatge del tècnic argentí.
  • Zlatan Ibrahimovic va debutar a la Lliga com a jugador blaugrana la nit del 31 d’agost del 2009, precisament davant l’Sporting. El partit inaugurava el campionat d’aquell any i Ibrahimovic va iniciar la seva particular ratxa amb un gol: el davanter suec va veure porteria en les cinc primeres jornades d’una Lliga de color blaugrana.
  • Tres jugadors de l’Sporting tenen vincles blaugrana: Douglas -cedit aquest any al conjunt asturià-, Xavi Torres –va debutar al primer equip de la mà de Guardiola en l’any del triplet- i Carlos Carmona –va disputar dues temporades al Barça B, la primera de les quals sota les ordres de Luis Enrique, en què va coincidir amb Sergi Roberto, Rafinha i Masip.
  • David Villa és el cas més mediàtic. Format a Mareo, el davanter asturià va jugar al primer equip de l’Sporting les temporades 2001/02 i 2002/03, amb l’equip a Segona Divisió. Villa va defensar els colors blaugrana durant tres temporades. El seu olfacte golejador va ser determinant al Barça-Sporting del curs 2010/11, on el seu gol va donar els tres punts als homes de Guardiola (1-0). 
  • La llista de jugadors que han format part dels dos equips és molt extensa. Dos dels casos més curiosos els protagonitzen Xavi Escaich i Sánchez Jara. El davanter, que va arribar al Barça procedent de l’Sporting la temporada 1994/95, va coincidir amb el defensor lleidatà en l’única temporada d’ambdós al primer equip. Sánchez Jara acabaria jugant durant dos cursos amb l’equip asturià (1999-01).
  • Iván Iglesias, autor del 5-0 del Dream Team de Johan Cruyff al Reial Madrid, també es va formar a Mareo. Enrique Castro ‘Quini’, Abelardo Fernández, Julio Salinas, Botía i recentment Halilovic són clars exemples de la unió entre blaugranes i asturians al llarg dels anys.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut