UD Las Palmas – FC Barcelona: Continua la lluita (1-4)

Una excel·lent actuació de Neymar, que fa el seu primer hat-trick de la temporada, i un gol de Luis Suárez permeten als de Luis Enrique sumar els tres punts i continuar aspirant a ser campions de la Lliga

El FC Barcelona no es rendeix. Sap que no depèn d’ell mateix, però que si fa la feina tindrà alguna oportunitat fins al final. I això és el que ha fet aquest diumenge a l’Estadi de Gran Canària (1-4), en un partit que ha pogut encarar en dos minuts -abans de la primera mitja hora amb gols de Neymar i Suárez- i que ha sentenciat a la segona meitat -amb dues dianes més del brasiler. Tot plegat per continuar lluitant pel títol de Lliga en aquest tram final d’una competició domèstica que acabarà el proper diumenge.

El las Palmas no ho ha posat fàcil, i, tot i que el Barça ha dominat pràcticament tot el duel, el joc ofensiu dels locals ha incomodat una mica els de Luis Enrique, especialment a l’inici del matx i als primers minuts de la represa. Una resistència que s’ha trencat en totes dues ocasions.

Primer, en una recuperació al mig del camp de Marlon, el dia que ha debutat a la Lliga després que Mascherano notés molèsties a l’escalfament, que ha iniciat la jugada de la diana que ha inaugurat l’electrònic. Protagonisme important, també, el que han tingut Busquets i Iniesta, que han creat la contra, i Luis Suárez, que ha fet la centrada per a un Neymar que no ha perdonat (1-0, min 25). Un gol que ha estat seguit d’un segon, aquest cop amb una assistència en llarg del brasiler cap a Suárez, que ha picat la pilota i ha superat Javi Varas (2-0, min 27) per ampliar distàncies abans del descans.

Hat-trick de Neymar

Els de Quique Setién, però, han continuat buscant la porteria rival. I s’hi han aproximat en un parell d’accions, la més clara en una rematada de Jesé que ha aturat de manera providencial Ter Stegen (min 60). Una pressió que, finalment, s’ha transformat en gol en una centrada de Boateng que ha rematat amb tot Pedro Bigas (1-2, min 63).

Però la diana canària ha reactivat els blaugranes. Especialment Neymar, que ha sentenciat el partit en menys de deu minuts, amb dos gols que han arrodonit el seu hat-trick, el primer de la temporada del brasiler. El primer, el que ha tornat a posar els dos gols de renda per afrontar el final amb més tranquil·litat, ha arribat en una centrada de Rakitic a l’interior de l’àrea que Neymar ha rematat amb el cap (1-3, min 67). El segon, en una gran jugada del brasiler, que ha rebut l’esfèrica de Jordi Alba i, amb un toc preciós, ha superat Varas (1-4, min 71).

Resultat que ha estat definitiu i que permet al Barça tornar a Barcelona amb tres punts que permetran disputar la Lliga fins al final. Si el Madrid perd contra el Celta dimecres, en el partit ajornat, el Barça dependrà de si mateix per ser campió en l’última jornada, en la visita de l’Eibar al Camp Nou. Si els blancs guanyen o empaten contra els gallecs, el Barça haurà d’esperar una ensopegada de la visita del Madrid a Màlaga.