Manchester City – FC Barcelona: La classificació haurà d’esperar (3-1)

Els blaugranes, tot i avançar-se a la primera part amb gol de Messi, cauen al City of Manchester però continuen líders del grup C de la Lliga de Campions

El FC Barcelona ha caigut aquest dimecres contra el Manchester City i haurà d’esperar a la cinquena jornada de la fase de grups per tancar la classificació per als vuitens de la Lliga de Campions. En un duel de màxima intensitat, els de Luis Enrique han vist com els citizens han capgirat el gol inicial de Leo Messi. Gündogan, en dues ocasions, i De Bruyne han donat el triomf a l’equip de Pep Guardiola, però el Barça continua sent el líder del grup C amb nou punts.

El partit disputat al Camp Nou entre tots dos equips fa dues setmanes (4-0) feia preveure un partit més disputat per la necessitat de sumar dels anglesos. Tot i això, el Barça ha estat millor que el seu rival en l’inici del partit. La pressió alta dels dos equips provocava pèrdues en les sortides, però els blaugranes trobaven millors solucions. El pes ofensiu del City requeia a la banda de Sterling, on amb l’ajuda d’Agüero exigien el màxim a Digne. Amb dificultats per crear ocasions a través del control, ha aparegut la contra del Barça. Al minut 21, Messi ha connectat amb Neymar Jr, que ha conduït fins que el ‘10’ ha arribat amb velocitat a l’àrea i ha rematat amb precisió una nova assistència del brasiler.

El gol culer ha descentrat el Manchester City, i Neymar Jr ha estat a punt d’aprofitar-ho. La punta dels dits de Caballero ha evitat el gol del brasiler. Els davanters locals han perdut el protagonisme que havien tingut, i el partit ha passat a ser blaugrana. André Gomes i Suárez han tingut una doble ocasió en els que eren els millors minuts del Barça. Però quan millor es trobaven els blaugrana, una pèrdua en la sortida de pilota ha acabat al fons de la xarxa de Ter Stegen. Agüero, De Bruyne i Gündogan han triangulat per al gol de l’alemany.

Intercanvi de papers definitiu

Amb l’empat s'ha girat la truita, i ha estat el Barça el que ha desconnectat. Fernandinho ha estat a punt de plasmar-ho al marcador, però el descans ha arribat amb l’1-1. A la represa, el City ha confirmat el pas endavant, i no ha trigat a tornar a marcar. Ha estat el belga De Bruyne amb un llançament de falta directa qui ha sorprès Ter Stegen. Eren els millors minuts dels citizens, i Agüero ha fregat el gol amb un cop de cap ajustat. El Barça no trobava la manera de recuperar el timó del partit, però tot i així ha comptat amb una ocasió claríssima per empatar. En una altra acció a la contra, Suárez ha assistit André Gomes, que ha xutat al travesser.

Amb els culers poc encertats en la creació d’accions d’atac, el Manchester City ha buscat una vegada i una altra la jugada que sentenciés la seva victòria. I l’ha trobat en una nova contra en superioritat. Una ocasió d’Agüero ha acabat amb la pilota morta a l’àrea petita, i Gündogan l’ha empès per certificar el triomf local. Suárez ha seguit batallant amb la defensa citizen, però el 3-1 ha estat definitiu. El Barça continua líder del grup C amb nou punts –amb el City amb set-, i una victòria al camp del Celtic en la cinquena jornada certificaria l’accés als vuitens de final de la Lliga de Campions.