Juventus FC – FC Barcelona: Efectivitat italiana que pesa massa (3-0)

Els d’Allegri, contundents a les dues àrees, frenen els blaugranes a Torí i aconsegueixen un ampli resultat amb un doblet de Dybala i un gol de Chiellini

Malson a Torí. El FC Barcelona no ha pogut treure un bon resultat de la seva visita a la ciutat italiana i continua sense guanyar la Juventus a domicili (3-0). Aquest cop, després d’una primera part en què s’han encaixat dos gols, els dos de Dybala, i un segon període en què la consistència local en les dues àrees, especialment en la defensiva, ha acabat per ser decisiva. Perquè el Barça s’ha quedat sense marcar, fet que obliga a protagonitzar una nova remuntada per ser a les semifinals.

Els d’Allegri, però, no ho posaran fàcil. I menys en defensa. Ja ho han demostrat al Juventus Stadium, on ha plantejat dos partits en què tots dos han fet mal al Barça. Perquè primer, amb la pressió alta, han aconseguit inaugurar el marcador ràpidament. Després, amb una fortalesa defensiva i la ràpida velocitat en el contraatac, amb el 2-0 amb què s’ha arribat al descans, però també amb el 3-0 a la represa. Els dos primers gols, amb protagonisme d’un Dybala que ha fet un doblet en 22 minuts, el primer dels quals després de rebre una assistència de Cuadrado, regirar-se dins l’àrea i superar Ter Stegen amb un xut creuat (1-0, min 7).

Però també ha estat molt important Buffon, especialment perquè amb l’1-0 de la Juve li ha tret un gol clar a Andrés Iniesta que hauria significat l’empat. Ha arribat quan el Barça s’havia tret la pressió de sobre, començava a recuperar-se i l’equip italià ja esperava els blaugranes en el seu propi camp. Aquí Messi s’ha inventat una gran passada en profunditat cap a Iniesta, que el capità ha rematat de primeres però que el porter de la Juve ha desviat amb una mà salvadora (min 21). Desafortunadament, però, i amb una gran efectivitat local, de l’1-1 s’ha passat al 2-0, amb el segon gol de Dybala, després d’un contracop ràpid que ha acabat amb un xut espectacular des de la frontal de l’argentí (2-0, min 22).

La diana ha significat un gerro d’aigua freda, però no ha canviat gaire el plantejament de l'equip bianconeri, ben organitzat i que s’ha sentit còmode defensant un Barça que no ha inquietat gaire abans del descans. Tot i que l’inici del segon període pintava d’una altra manera, les ocasions que ha tingut el Barça no han acabat en gol i la Juve sí ho ha aprofitat. Ter Stegen ha aparegut per salvar un u contra u amb Higuaín (min 54), però no ha pogut fer res en un córner que Chiellini ha transformat en el 3-0 definitiu (min 54).

Ho intenten, però no trenquen el mur

Conscients que un gol era clau, el Barça s’ha mantingut amb la idea de fer, com a mínim, una diana. Ho ha intentat amb paciència, però la consistència defensiva de la Juve ha estat massa forta i ho ha impedit. Perquè a més, cada cop que el Barça ha superat la línia dels d’Allegri, ha aparegut un incansable Buffon. L’exemple ha estat una rematada de Suárez que el porter ha desviat amb els dits ‘in extremis’ (min 67), en l’ocasió més clara per als de Luis Enrique. Tot plegat per mantenir un 3-0 que ara viatja al Camp Nou, on el Barça haurà d’intentar tornar a fer una nova remuntada si vol ser a les semifinals de la UEFA Champions League.