Bon balanç del FC Barcelona en els debuts a la Lliga de Campions

Bon balanç del FC Barcelona en els debuts a la Lliga de Campions

Els blaugranes acumulen 17 temporades sense perdre en el primer partit de la fase de grups amb 13 victòries i quatre empats

El FC Barcelona inicia aquest dimarts el camí cap a la conquesta de la Lliga de Campions. Un camí difícil que finalitzarà a Cardiff el dia 3 de juny. Per arribar-hi els blaugranes hauran de superar primer la fase de grups. I el primer partit serà al Camp Nou davant el Celtic de Glasgow, abans d’afrontar els duels davant el Borussia de Mönchengladbach i el Manchester City. Els precedents diuen que els blaugranes acostumen a sortir victoriosos del primer enfrontament amb un balanç de 13 victòries i quatre empats en les últimes 17 temporades.

Des que existeix el format actual de la Lliga de Campions – 1993/94 – el Barça ha estrenat fins a deu vegades la màxima competició europea al Camp Nou i en nou d’elles n’ha sortit guanyador. De fet, només el Milan el curs 2011/12 va ser capaç d’esgarrapar un punt en l’últim minut del partit (2-2). Pel que fa a la resta tot victòries. Les més recents a l’APOEL (1-0) – 2014/15 -, l’Ajax (4-0) – 2013/14-, l’Spartak de Moscou (3-2) – 2012/13- i el Panathinaikos (5-1) – 2010/11-. L’única derrota soferta pel Barça en un debut europeu a la Lliga de Campions es va produir la temporada 1997/98 quan els blaugranes van caure davant el Newcastle per 3-2. Des de llavors, l’estrena ha estat gairebé sempre positiva. A continuació, repassem els 17 debuts consecutius sense perdre a la Lliga de campions.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut