Així són els tres primers rivals del FC Barcelona a la Lliga de Campions

Així són els tres primers rivals del FC Barcelona a la Lliga de Campions

El sorteig que s’ha celebrat al Fòrum Grimaldi de Mònaco ha decidit que el Manchester City, el Borussia Mönchengladbach i el Celtic ocupin el mateix grup del Barça a la fase de grups

Tot preparat per a l’inici de la Lliga de Campions 2016/17. Els 32 equips classificats ja coneixen els seus rivals a la fase de grups i, per tant, els primers obstacles que hauran de superar si volen estar als vuitens de final de la màxima competició europea. El FC Barcelona, en el sorteig que s’ha dut a terme a Mònaco, ha quedat enquadrat al Grup C, amb el Manchester City (Anglaterra), el Borussia Mönchengladbach (Alemanya) i el Celtic (Escòcia).

Manchester City

De nou, l’exentrenador del FC Barcelona Pep Guardiola torna al Camp Nou. I ho farà en la seva primera temporada com a tècnic d’un Manchester City que compta amb la presència d’exblaugranes com Touré, Nolito i Claudio Bravo.

Els anglesos, quarts de la Premier League 2015/16, s’han classificat per a aquesta fase de grups a través del play-off previ, amb un còmode 6-0 (resultat global) contra l’Steaua de Bucarest.

El City, que té al seu equip jugadors com Agüero, De Bruyne, David Silva i John Stones, entre d'altres, ja va arribar a les semifinals de la darrera edició de la Lliga de Campions. Aquest any, amb Guardiola a la banqueta, buscarà igualar o millorar la seva actuació.

Tot i que seran moltes les novetats d’aquest City, serà la tercera vegada en els últims quatre anys que el Barça es trobi amb els de Manchester. Les altres dues van ser a vuitens, la temporada 2013/14 i 2014/15, en què els blaugranes van aconseguir la classificació.

Borussia Mönchengladbach

Si el City és un rival molt recorrent en els últims anys, el Borussia Mönchengladbach mai s’ha vist les cares amb el Barça a Europa. El que sí que és similar al City és que els alemanys van quedar quarts en l'edició passada de la Bundesliga i que també es van classificar per a la fase de grups de la Champions a través del play-off previ, amb un 9-2 contra el Young Boys.   

El Borussia ha venut Xhaka a l’Arsenal, però ha fitxat el campió del món amb Alemanya Christoph Kramer (Bayer Leverkusen) com a recanvi.

Serà un partit molt especial per a Marc-André ter Stegen, que per primera vegada tornarà a casa seva i s’enfrontarà al seu exequip.

Celtic

Un altre rival prou conegut per al Barça és el Celtic FC, que ja es va enfrontar al FC Barcelona a la pretemporada. Els de Luis Enrique, en aquest partit, van guanyar amb un resultat d’1-3, amb gols d’Arda, Ambrose (pròpia porta) i Munir. A la Champions, els dos equips s’han enfrontat moltes vegades. L’última va ser la temporada 2013/14, a la fase de grups, en què el Barça va sumar dues victòries (6-1, 0-1).

Els escocesos són els campions de les darreres cinc lligues del seu país. Malgrat tot, l’equip dirigit per Brendan Rodgers, exentrenador del Liverpool i de Luis Suárez, ha hagut de passar tres rondes prèvies abans d’arribar a la fase de grups, contra el Lincoln, l’Astana i l’Hapoel Beer Sheva, totes tres molt igualades.

La gran amenaça de l’equip serà el davanter Leigh Griffiths, que la temporada passada va fer 40 gols.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut