10 dades que potser no saps del Deportivo-FC Barcelona

10 dades que potser no saps del Deportivo-FC Barcelona

Repassa les deu dades que potser no coneixies del partit entre el Deportivo i el FC Barcelona d’aquest diumenge
  • El Barça, que acumula cinc victòries consecutives a Riazor, només hi ha perdut en un dels seus últims 11 desplaçaments. La temporada 2007/08, l’equip de Frank Rijkaard hi va caure derrotat per 2-0, en l’única visita de mals records per als blaugranes en els darrers anys.
  • A banda dels nouvinguts Cillessen, Digne i Umtiti, hi ha un jugador de la plantilla de Luis Enrique que mai ha jugat a Riazor: Ter Stegen. El porter alemany, suplent de Bravo en les darreres dues visites a terres gallegues, es pot estrenar com a titular a Riazor aquest diumenge.
  • Denis Suárez és el jugador blaugrana que ha visitat Riazor vestint més samarretes diferents, amb un total de tres: la temporada 2013/14 va empatar com a jugador del Barça B (0-0); la 2014/15 va emportar-se els tres punts amb la samarreta del Sevilla en un partit boig (3-4), i el curs passat va obtenir un nou triomf, aquest cop com a jugador del Vila-real (1-2).
  • El Deportivo de la Corunya és un dels quatre equips –juntament amb l’Atlètic de Madrid, el Betis i el Rayo– que més han sofert l’encert golejador d’Ivan Rakitic. El croat, al llarg de la seva trajectòria, ha aconseguit quatre gols davant els gallecs en només sis partits, a diferència dels 23, 12 i 10 que ha necessitat respecte als restants conjunts de la llista.
  • Pepe Mel no sap el que és guanyar el Barça a la Lliga com a entrenador rival. El tècnic andalús s’ha enfrontat al Barça en vuit partits –sis amb el Betis i dos amb el Tenerife–, en què ha sumat un empat i set derrotes.
  • Luis Enrique Martínez no ha perdut mai en els seus duels contra el Dépor com a entrenador. En cinc partits com a tècnic blaugrana, ha sumat tres victòries i dos empats. A Riazor, el percentatge de victòries és absolut: l’asturià ha aconseguit un ple de triomfs en les seves úniques dues visites a Riazor.
  • La temporada passada Luis Suárez va fer quatre gols en la golejada blaugrana a Riazor (0-8), en la derrota més gran soferta pel Dépor com a local a la història de la Lliga. El davanter uruguaià es va unir a un selecte grup de jugadors que han aconseguit un pòquer amb la samarreta blaugrana: Leo Messi, Samuel Eto’o, Kluivert, Stóitxkov...
  • Leo Messi també ha donat mostres de la seva qualitat en les visites blaugrana a Riazor. El màxim golejador de la història del FC Barcelona ha sumat deu gols a les darreres cinc visites, i ha aconseguit dos hat-tricks de manera consecutiva les temporades 2013/14 i 2014/15.
  • Fernando Navarro és l’únic jugador de la plantilla del Deportivo de la Corunya amb passat blaugrana. El jugador català –format a la Masia– va debutar amb el primer equip amb Carles Rexach i va gaudir de més oportunitats en la segona etapa de Van Gaal. També va formar part del Barça de Rijkaard, campió de Lliga la temporada 2004/05.
  • Rivaldo és el jugador amb més pes històric que ha passat pels dos equips al llarg de la seva carrera. El jugador brasiler és una llegenda blaugrana, després d’arribar al Club la temporada 1997/98 –procedent del Deportivo– i quedar-s’hi durant cinc temporades. A la llista també hi figuren Txiki Begiristain, Julio Salinas i Oriol Riera, entre d’altres.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut