València CF – FC Barcelona: Un punt més en el camí (1-1)

València CF – FC Barcelona: Un punt més en el camí (1-1)

El Barça fa mèrits per guanyar a Mestalla, però una diana de Santi Mina a falta de cinc minuts priva el líder de la Lliga de sumar una nova victòria

La victòria era a prop, el gol de Luis Suárez donava tres punts en un estadi complicat com Mestalla, però les nombroses ocasions blaugrana no s’han convertit en les darreres golejades protagonitzades i el València ha sabut treure petroli d’una de les seves poques accions de perill. La diana de Santi Mina, al minut 85, ha deixat el Barça sense temps per reaccionar i el gol in extremis del curs passat al mateix estadi no ha arribat. Amb aquest empat en la catorzena jornada, el líder de la Lliga suma un punt més en el camí per revalidar el títol, i disposa d’un marge de dos i quatre punts respecte de l’Atlètic de Madrid i el Reial Madrid.   

Per proposta de joc, ocasions de gol i voluntat, el Barça mereixia arribar al descans amb el marcador a favor. El gol, o més d’un, hauria pogut arribar en un bon grapat d’accions, la majoria de les quals sorgides des la banda esquerra, amb Neymar Jr i Alba guanyant l’esquena a Santi Mina i Ruben Vezo. Un parell de centrades del brasiler han acabat amb rematades de Messi i Luis Suárez, però la pilota no trobava porteria.

Tot i els pocs espais que oferia el València -dirigit de manera interina pel delegat Salvador González Voro i amb el nou tècnic Gary Neville a la grada- la pilota era blaugrana, el trident s’associava, Iniesta dominava al centre del camp i el València es resistia amb l’esperança de trobar un contraatac clar.

Al Barça només li faltava el gol. I aquest ha arribat als catorze minuts de la segona meitat. Suárez, pressionat per Abdennour, ha abaixat la pilota al centre del camp, l’ha cedit a Messi i ha buscat l’esquena del central tunisià. Amb camp per córrer, la pilota ha tornat als peus de l’uruguaià, que ha guanyat el cos a cos dins l’àrea per fer-se el seu espai i, amb la cama dreta, enviar la pilota al fons de la xarxa. Ha estat un gol fet i celebrat amb ràbia, originat per l’instint golejador de tot un davanter centre com Suárez.

La tretzena diana de Suárez en aquesta Lliga ha desbloquejat el ritme del partit. El València s’ha obert i Neymar Jr ha fet una bona diagonal des de l’esquerra per entrar dins l’àrea, exercici molt més complicat de realitzar a la primera meitat davant un conjunt xe tancat. El xut de Neymar Jr no ha anat a l’escaire per ben poc.

La presència del València a la zona de Bravo ha estat molt incipient fins al tram final de partit. La primera intervenció de mèrit dels locals no ha arribat fins superada la mitja hora de joc de la segona meitat, en un xut de De Paul aturat per una estirada del porter xilè. Sense mostrar excessius senyals de perill, el València n’ha fet prou amb una pilota bombejada des del seu propi camp per trobar un premi ben gros. Paco Alcácer ha abaixat la pilota per entrar dins l’àrea i cedir l’esfèrica a Santi Mina. La diana del gallec ha donat un punt al València i n’ha tret dos al Barça, ha desfermat l’alegria a Mestalla i ha deixat sense els tres punts l’equip que més ha buscat el gol.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut