Tot preparat per a la Pilota d’Or 2015

Tot preparat per a la Pilota d’Or 2015

Leo Messi i Neymar Jr viatgen aquest dilluns a Zuric per assistir a la gala com a finalistes del guardó L’argentí podria aconseguir-lo per cinquena vegada a la seva carrera, després dels que va rebre els anys 2009, 2010, 2011 i 2012

A Zuric ja està tot a punt per a la celebració de la Gala de la Pilota d’Or 2015. El Kongresshaus –Palau de Congressos- de la capital suïssa acollirà l’elecció del guanyador de la Pilota d’Or. Fins a Zuric s’hi desplaçaran, com a candidats al guardó, Leo Messi i Neymar Jr. En el cas del crac argentí, és la novena presència consecutiva en la terna final per al màxim guardó individual del futbol mundial. En cas de guanyar, Messi sumaria la seva cinquena Pilota d’Or. El seu company Neymar Jr, per la seva banda, entra per primera vegada en el podi i busca el seu primer guardó.

L’expedició del FC Barcelona té prevista la sortida de l’Aeroport del Prat a les 12 hores. La comitiva estarà encapçalada pel president del Club, Josep Maria Bartomeu, que assistirà a la Gala després de no fer-ho l’any passat arran de la sanció de la FIFA. Fins a Zuric també s’hi desplaçaran Jordi Mestre, Vicepresident Esportiu; Javier Bordas, directiu responsable de l’Àrea de Futbol; Albert Soler, Director d’Esports Professionals, i Robert Fernández, Secretari Tècnic del primer equip.

També viatjaran com a convidats pel Club Hristo Stòitxkov i Luis Suárez Miramontes, exjugadors del FC Barcelona i guanyadors de la Pilota d’Or. El búlgar formarà part de l’expedició blaugrana que es desplaçarà aquest dilluns a Suïssa, mentre que l’exfutbolista gallec viatjarà pel seu compte.

El FIFPro World XI i altres guardons

La Gala de la Pilota d’Or 2015 començarà a les 18.15 hores al Kongresshaus de Zuric. A banda de Leo Messi i Neymar Jr, que competiran amb Cristiano Ronaldo per la Pilota d’Or, el FC Barcelona podria rebre altres guardons a la gala de Zuric. Fins a deu jugadors blaugranes –d’un total de 55 candidats- opten a formar part del FIFPro World XI: els defenses Dani Alves, Gerard Piqué, Jordi Alba i Javier Mascherano, els migcampistes Andrés Iniesta, Sergio Busquets i Ivan Rakitic, i els davanters Leo Messi, Neymar Jr i Luis Suárez.

Les nominacions blaugranes van més enllà de la gespa, i arriben a la banqueta. Luis Enrique és un dels tres candidats a ser nomenat Millor Entrenador Mundial, juntament amb l’exblaugrana –i ara tècnic del Bayern de Munic- Pep Guardiola i el seleccionador xilè, Jorge Sampaoli.

Per acabar, Messi no només opta a la Pilota d’Or. A Zuric, el ‘10’ blaugrana també està nominat al Premi Puskas, que distingeix el millor gol de l’any. L’argentí opta a aquest guardó pel seu gol contra l’Athletic Club a la final de la Copa del Rei, i competeix amb Alessandro Florenzi, de la Roma, i amb el brasiler Wendell Lira.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut