Setena temporada de la història en què s’aconsegueix un doblet de Lliga i Copa

Setena temporada de la història en què s’aconsegueix un doblet de Lliga i Copa

Per setè cop a la història el FC Barcelona guanya Lliga i Copa la mateixa temporada, i és la segona vegada que ho fa en campanyes consecutives

La dècada daurada del FC Barcelona continua creixent gràcies a la consecució de la Copa del Rei. Amb el triomf contra el Sevilla, el Barça completa el doblet després de coronar-se campió de Lliga. A més, en tota la temporada 2015/16 suma quatre títols gràcies a les victòries a la Supercopa d’Europa i al Mundial de Clubs. Si es compten únicament Lliga i Copa del Rei, el Barça ha aconseguit el setè doblet de la seva història amb aquests dos títols i, a més, el segon consecutiu.

Amb Luis Enrique a la banqueta, els blaugranes han aconseguit una fita que no es produïa des de feia més de 50 anys: reeditar un doblet de Lliga i Copa en temporades consecutives. La campanya 2014/15 el Barça va aconseguir el triplet, i en aquesta 2015/16, el Campionat Nacional de Lliga i la Copa del Rei. La darrera ocasió en què el FC Barcelona va assolir dos doblets consecutius de Lliga i Copa va ser en les temporades 1951/52 i 1952/53, en què el Barça va guanyar la Lliga i la Copa del Generalísimo.

La gran dècada dels anys 50

El primer doblet de Lliga i Copa de la història del Club va aconseguir-se el curs 1951/52, l’any de les Cinc Copes. El líder de l’equip entrenat per Ferdinand Daucik era Kubala. El Barça va acabar la competició regular en primer lloc i va imposar-se al València a la final de la Copa (4-2). La temporada següent es va aconseguir, de nou, el doblet, amb el triomf a la Lliga i a la final copera, precisament, contra l’Athletic Club (2-1).  

Abans d’acabar la dècada, el Barça d’Helenio Herrera també va aconseguir la gesta del doblet estatal. Va acabar el curs amb 51 punts (quatre més que el Reial Madrid) i va guanyar el Granada (4-1) a la final de Copa.

Uns últims anys daurats            

El doblet de Lliga i Copa va tornar a aconseguir-se al cap de gairebé 40 anys. Van Gaal va acabar el seu primer curs a la banqueta del Camp Nou amb el títol de Lliga, amb 74 punts, 9 més que l’Athletic, i el triomf a la Copa del Rei, aconseguit a la tanda de penals contra el Mallorca (empat a 1-1 i 5-4 als penals) en un duel en què va participar l’actual entrenador, Luis Enrique.

Posteriorment, no va ser fins al curs 2008/09 que es va aconseguir guanyar la Lliga i la Copa el mateix any, en la primera temporada de Pep Guardiola com a tècnic del primer equip. Aquell va ser el primer títol del famós sextet. Amb l’arribada de Luis Enrique la temporada passada es va aconseguir un nou triplet, amb la victòria a la final de la Copa del Rei contra l’Athletic (1-3) i a la de la Champions contra la Juventus (1-3).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut