SD Eibar – FC Barcelona: Piconadora imparable (0-4)

SD Eibar – FC Barcelona: Piconadora imparable (0-4)

Els de Luis Enrique superen l’Eibar amb un gol de Munir, dos de Messi i un altre de Suárez, i sumen un triomf més per seguir ampliant el seu rècord

El FC Barcelona manté la velocitat de creuer i sembla no tenir aturador. Superar el rècord estatal de partits seguits sense perdre no ha fet afluixar el ritme de l’equip de Luis Enrique, que ha tornat a exhibir un joc complet i intel·ligent en un estadi difícil i davant un rival valent. Perquè, malgrat el resultat (0-4), que significa el triomf número 36 de manera consecutiva, l’Eibar ha sortit a Ipurua sense complexos, especialment a la primera meitat. Però Leo Messi, que ha tornat a liderat el joc del Barça, ha estat massa Messi per als bascos: ha estat clau en el primer gol de Munir (min 7), ha fet el segon quan els de José Luis Mendilibar més creien en l’empat (min 41) i el tercer amb un penal que ha executat amb un toc suau (min 76). Suárez, també a la segona meitat, ha arrodonit el resultat amb el gol 100 del trident.

Un triomf merescut per seguir comandant la taula amb peu ferm. Perquè, tret d’uns moments de pressió local al primer temps, els blaugranes han dominat la pilota, el joc i el ritme de l’enfrontament des del primer minut. La pluja a Ipurua no ha estat un impediment per als catalans, que han aprofitat la climatologia per practicar un joc ràpid i perillós. Amb la sensació de saber com fer mal en un camp amb dimensions reduïdes, ràpidament el Barça ha trencat la pressió del rival amb passades mil·limètriques. De fet, en una acció teòricament inofensiva –un servei de banda al mig del camp–, Leo Messi s’ha inventat una passada en llarg cap a Suárez, situat a la banda dreta de l’atac i a prop de la línia de fons. L’uruguaià, amb la seva quarta assistència en els últims sis partits de Lliga, ha passat l’esfèrica cap a l’interior de l’àrea perquè Munir posés la bota i obrís la llauna amb el seu setè gol de la temporada (0-1, min 7).

I així s’ha començat a gestar el triomf blaugrana. Sencer i ficat en un partit amb un ritme altíssim, el Barça ha arribat diverses vegades a l’àrea abans del gol de Messi. Primer ha estat Suárez, que ha rebut una passada llarga d’Alba, però ha xutat desviat davant Riesgo (min 10). Després, Munir, que ha xutat una mica desviat des de l’interior de l’àrea, després d’una passada de Messi (min 31).

Messi frena l’auge de l’Eibar

Tot i dominar el joc, el Barça ha passat uns minuts en què la bona sintonia defensiva i la manca d’efectivitat de l’Eibar han estat importants. Un parell de jugades han estat a prop de tornar a posar l’empat, amb una centrada de Juncà que ha rematat Escalante (min 32), una jugada confusa dins l’àrea que ha acabat amb un refús de Sergio que gairebé acaba dins (min 39) i un cop de cap de Capa que marxa fora (min 40). Però en un contraatac del Barça, que ha començat, precisament, amb una pèrdua de Capa, Munir ha cedit l’esfèrica cap al ‘10’ dels barcelonistes, que ha ampliat distàncies amb un gol marca de la casa. Ha conduït des del mig del camp fins a la frontal, ha fet un parell de retalls, ha buscat l’espai i ha marcat amb un xut creuat (0-2, min 41) abans del descans.

100 gols del trident

Ja amb el 0-2, el Barça ha tirat de paciència després del pas per vestidors. Amb el partit molt coll amunt per a l’Eibar, els de Luis Enrique han esperat el seu moment per matar l’enfrontament. I aquest moment ha arribat a quinze minuts per al final, en un penal a favor que, aquest cop sí, ha pujat al marcador. No era fàcil, ja que Messi ha xutat pel centre, amb un toc suau amb l’interior i conscient que el porter es tirava cap a la seva esquerra (0-3, min 76). Amb els tres punts a la butxaca, la victòria ha estat arrodonida amb un gran gol de Suárez, el 100 marcat per un dels membres del trident blaugrana. En un pèrdua dels locals i un toc de primeres de Sergi Roberto, l’uruguaià ha iniciat una jugada brillant amb un túnel a Capa, que ha acabat amb un xut creuat i amb el 0-4 a Ipurua (min 83). Un triomf meritori en un estadi sempre complicat que permet a un conjunt, el de Luis Enrique, que de moment s’està mostrant imparable i que està més a prop de l’objectiu de la Lliga.  

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut