El River Plate s’imposa al Sanfrecce Hiroshima (0-1) i és el primer finalista del Mundial de Clubs

Un solitari gol de cap d’Alario a la segona part ha classificat el conjunt argentí, que espera rival de la semifinal entre el Barça i el Guangzhou

El Mundial de Clubs 2015 ja té el primer finalista. Serà el River Plate argentí, que en la primera semifinal, disputada a l’Osaka Nagai Stadium, s’ha imposat al Sanfrecce Hiroshima japonès per 0-1. Els ‘millonarios’ han aconseguit l’accés a la final gràcies a un solitari gol d’Alario a la segona part, en aprofitar un mal refús del porter i marcar de cap. Abans, el porter argentí, Barovero, havia salvat el gol japonès en més d’una ocasió durant els primers 45 minuts. El River Plate espera ara rival a la final. Un rival que sortirà de l’altra semifinal, entre el FC Barcelona i el Guangzhou Evergrade.

Durant els primers compassos del matx, el River Plate ha estat el clar dominador de la pilota. Els argentins monopolitzaven les accions ofensives, i s’apropaven a la porteria japonesa, defensada per Takuto. A l’altra àrea, l’Hiroshima aprofitava els espais que deixava en defensa el seu rival per arribar amb velocitat. En tots dos casos, però, faltava contundència en la definició.

A partir de la mitja hora de joc, Barovero s’ha convertit en el protagonista principal del partit. El porter argentí ha hagut de multiplicar les seves intervencions i ha salvat en més d’una ocasió el gol japonès, en accions de Chajima i Minagawa. A la segona part el River Plate ha imposat el seu nivell físic, i ha tornat a manar. Fruit del domini han arribat amb perill a la porteria de Takuto, i en el minut 71 ha arribat el gol decisiu. En una errada a la sortida de Takuto, Alario ha recollit el refús a l’àrea petita i ha fet el 0-1 de cap.

El gol acabaria sent definitiu, i ha donat l’accés a la final del Mundial de Clubs al River Plate. Els argentins s’enfrontaran amb el guanyador de l’altra semifinal, que el Barça disputarà aquest dijous (11.30 h, hora catalana) contra el Guangzhou Evergrade.