Reial Societat – FC Barcelona: Anoeta es resisteix (1-0)

Reial Societat – FC Barcelona: Anoeta es resisteix (1-0)

Un gol matiner d’Oyarzabal i el gran partit de Gerónimo Rulli han decidit un partit en què el Barça ha tingut dificultats per superar la gran teranyina dels locals

Luis Enrique no s’equivocava pas quan assegurava que la sortida a Anoeta era la més difícil de la temporada. Un any més, el FC Barcelona no ha pogut fer caure el fortí de la Reial Societat quan el rival és l’equip blaugrana i no ha sumat cap punt de la seva visita a terres donostiarres. Aquest cop, un gol d’Oyarzabal en el tram inicial del partit ha decantat la balança per a una Reial que, malgrat tot, ha tingut en el seu porter Rulli un dels grans artífexs de la derrota dels de Luis Enrique.

Perquè el porter argentí ha desviat fins a un total de quatre rematades clares dels catalans, que, per una altra banda, han tingut dificultats per trencar la gran muralla defensiva dels d’Eusebio. Una línia fortament construïda després de l’1-0 que, tot i alguna escletxa i les intervencions de Rulli, ha deixat els culers sense la possibilitat de sumar cap punt de la seva visita a Anoeta una temporada més.   

Els plans es torcen ràpidament

Amb una pressió molt alta per part dels de Sant Sebastià, el primer cop ha estat de la Reial Societat. Perquè encara no s’havien jugat els cinc primers minuts de l’enfrontament quan una centrada de Xabi Prieto ha estat rematada per Mikel Oyarzabal, la jove promesa dels txuriurdins, que ha etzibat un cop de cap perfecte per l’escaire de la porteria, impossible per a Claudio Bravo (min 5). Una diana que ha marcat el partit, tot i que els blaugranes han reaccionat ràpidament amb un xut de Messi que ha marxat alt (min 7).

Però el Barça ha tingut dificultats per trencar l’última línia del rival, amb una defensa ben marcada, especialment pel centre de l’atac blaugrana, que els ha fet retrocedir la posició sobre la gespa d’Anoeta. Malgrat tot, els de Luis Enrique han tingut paciència i, amb el joc de toc i de combinació, han aconseguit acular els bascos dins la seva pròpia àrea, a l’espera d’una última passada que tornés a moure l’electrònic, aquest cop per posar l’empat. El millor exemple ha arribat a través de les botes d’Arda Turan, que ha trobat l’espai enmig de la teranyina, ha rebut una bona passada de Neymar després d’un atac llarguíssim i ha provat una voleia que Rulli ha refusat (min 33). La primera gran intervenció del porter de la Reial, però no l’última.

Una marxa més

Després del descans, el partit ha continuat mantenint la tònica, però el FC Barcelona ha arribat amb força més perill. L’entrada al terreny de joc d’Iniesta i de Jordi Alba ha dotat els blaugranes d’una mica més de profunditat i velocitat, que s’han transformat en més ocasions de gol clares. Però Rulli ha estat imperial, un dels grans culpables que la Reial Societat pogués mantenir l’1-0. Especialment bé ha estat en un xut del capità des de la frontal que l’ha fet lluir-s'hi (min 54). Abans, un cop d’esperó de Messi, després d’una jugada profunda, ha sortit llepant el pal de la porteria (min 48), mentre que un llançament de falta de Neymar, que ha estat a punt de colar-se per l’escaire, ha estat desviat lleugerament, de nou, Rulli (min 62).

El porter argentí, però, no s’ha quedat aquí: ha tornat a salvar el gol en una rematada de Messi des de l’interior de l’àrea, amb un mà a mà fantàstic, després d’una deixada de Piqué (min 73). Ja al tram final, i amb la Reial empesa pel resultat i un públic entregat, el Barça ha tornat a tenir l’empat amb un cop de cap de Messi mossegat que Rulli ha aturat (min 86). Iniesta, de nou amb un xut des de la frontal, ha posat a prova els reflexos de Rulli, que ha tornat a deixar el Barça sense l’empat, aquest cop ja de manera definitiva. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut