Reial Betis – FC Barcelona: La maduresa del líder guanya la pressió (0-2)

Dues dianes de Rakitic i Suárez donen els tres punts al Barça per afrontar les dues últimes i emocionants jornades de Lliga al capdavant de la taula

Aquest equip vol la Lliga, vol sortir a la foto final amb el títol al mig. L’escenari no era del tot favorable, hi havia el perill de deixar-se endur pels nervis. Abans de començar el duel al Benito Villamarín, el conjunt blaugrana sabia que l’Atlètic i el Reial Madrid havien guanyat per la mínima els seus partits respectius. Ha tocat, doncs, exhibir la maduresa que té el vigent campió per superar la pressió. Ocupar el primer lloc de la taula és un bé molt preuat a falta de dues jornades i, contra el Betis, l’equip ha sabut tenir paciència per superar la porteria d’Adán a la segona meitat.

El gol era necessari i l’equip de Luis Enrique l’ha buscat amb insistència només començar. No s’ha gaudit de nombroses ocasions de gol, però la intenció d’apropar-se a la porteria d’Adán estava ben present. Un contraatac finalitzat per Rubén Castro i un cop de cap de Bruno han estat les dues opcions més clares d’un Betis condemnat a tancar-se al darrere, sobretot després de l’expulsió de Westermann –dues targetes grogues per accions sobre Messi i Rakitic. Amb un jugador més, Neymar ha xutat dins l’àrea i s’ha aconseguit combinar amb claredat.

El gol, però, ha hagut d’esperar a la segona meitat. Per evitar patiments excessius, només s’han hagut de jugar quatre minuts de la represa. Messi, des de la frontal de l’àrea, ha fet una centrada a l’esquena de la defensa. La pilota s’ha colat entre Pezzella i Adán, i ha ofert a Rakitic marcar a porteria buida.

El 0-1 era l’escenari desitjat. Calia buscar el segon gol i sentenciar el matx davant un Betis amb pocs recursos per acostar-se a l’àrea de Bravo. El trident ha combinat amb generositat, entrant dins l’àrea però sense encert final. Suárez, al minut 63, ha xutat tot sol dins l’àrea però la pilota ha topat amb el cos d’Adán.

El pitxitxi de la Lliga no volia marxar del Benito Villamarín sense el seu gol, fet que s’ha convertit tan habitual com necessari. I el 35è gol de l’uruguaià a la competició regular –el 54è en una temporada magnífica– ha arribat en una acció posterior quan ja s’entrava als deu últims minuts. Assistència de Messi i, en l’un contra un, definició d’autèntic golejador. La lesió de Bravo i l’entrada de Ter Stegen –que aquest dissabte ha celebrat 24 anys– per jugar els darrers minuts han estat l’última novetat d’un duel que ha acabat tranquil·litzant el cor de l’aficionat blaugrana –dolgut per la recent absència de Manel Vich– i que deixa la Lliga igual d’ajustada. Només falten 180 minuts per poder revalidar el títol.