RCD Espanyol – FC Barcelona: Munir remata la presència als quarts (0-2)

Un doblet del davanter blaugrana certifica la classificació per a la propera fase de la Copa del Rei amb un resultat global de 6-1

El FC Barcelona ja és als quarts de final de la Copa del Rei després de sentenciar i ampliar l’avantatge que ja havia aconseguit en el duel d’anada (4-1) contra l’Espanyol. Els blaugranes s’han imposat al RCDE Stadium de Cornellà-El Prat per 0-2 gràcies a dos gols de Munir El Haddadi i a una gran actuació de Messi i Ter Stegen en moments clau. Amb els dos gols del jove davanter culer ha quedat decidida l’eliminatòria, i el Barça ja espera rival als quarts de final, que es coneixerà en el sorteig del proper divendres.

L’inici ha estat travat. El Barça no trobava la fluïdesa necessària, i tenia problemes per fer-se amb el control de la pilota. L’Espanyol pressionava en zona ofensiva i no hi havia dominador. Tot i les dificultats, el Barça ha estat el primer a apropar-se a la porteria rival amb un fort xut de Messi que Bardi ha rebutjat. Les constants pèrdues de pilota del Barça al mig del camp no les sabia aprofitar el conjunt blanc-i-blau, i Ter Stegen només tocava la pilota amb els peus.

Messi mana, Munir marca

El Barça arribava amb espurnes. Quan la pilota passava pels peus de Messi s’il·luminava l’atac blaugrana. Després d’una llarga jugada col·lectiva, Alves ha xutat massa alt, i uns minuts després el ‘10’ del Barça ha fet una jugada marca de la casa que no ha acabat en gol per ben poc. Les aproximacions de l’Espanyol es reduïen a dos xuts llunyans d’Abraham i Burgui que Ter Stegen ha aturat sense més problemes. I a la mitja hora Messi ha tocat la tecla. L’argentí ha vist una assistència que ningú havia vist perquè Munir, després de desfer-se amb habilitat de Bardi, definís a plaer per al 0-1.

L’eliminatòria quedava encara més encarrilada, però a punt ha estat l’Espanyol d’igualar el marcador abans del descans. Un error defensiu de Vermaelen ha deixat Caicedo sol davant Ter Stegen, però l’alemany ha tret una mà salvador per evitar l’empat.

L’equip obligat a bolcar-se sobre la porteria rival, a l’inici de la segona meitat, era l’Espanyol. I ho ha fet tímidament. Ter Stegen ha intervingut en dues ocasions davant de Caicedo, l’home més incisiu dels blanc-i-blaus. Tot i això, el dominador ha seguit sent el Barça. Des del control i les possessions llargues, els de Luis Enrique han deixat passar els minuts. A mesura que avançava el matx, l’eliminatòria quedava més sentenciada.

Els canvis ofensius de Constantin Galca no han tingut cap efecte, i el Barça no ha vist perillar la victòria en cap moment. El joc s’ha aturat reiteradament durant el tram final, però els culers encara han tingut temps de certificar la classificació amb un últim gol. Després d’una jugada col·lectiva, Aleix Vidal ha assistit Munir, que des de l’àrea petita ha fet el 0-2 a Cornellà-El Prat. Ara, el Barça ja espera rival als quarts de final, que sortirà del sorteig que se celebrarà el divendres vinent.