RCD Espanyol – FC Barcelona: L’objectiu del nou any, mantenir el somriure

RCD Espanyol – FC Barcelona: L’objectiu del nou any, mantenir el somriure

(16.00 hores, Canal+ Liga) Els de Luis Enrique obren foc aquest 2016 amb un important derbi català al RCDE Stadium, el primer que es jugarà en només onze dies contra els blanc-i-blaus, per tal de continuar defensant el liderat

Iniciar el 2016 amb bon peu. Aquest és l’objectiu del FC Barcelona, que va tancar un 2015 per al record amb un nou Mundial de Clubs i una victòria a la Lliga contra el Betis (4-0). Després d’aquest meravellós any, amb cinc títols més a les vitrines del Club, els de Luis Enrique volen seguir mantenint el somriure en aquest 2016. I la millor manera de fer-ho és continuar sumant per continuar liderant la classificació de Primera.

Així doncs, el  RCDE Stadium de Cornellà obrirà el carrusel de partits entre els dos equips catalans de la màxima categoria. Perquè aquest cap de setmana toca Lliga, amb l’enfrontament corresponent a la jornada número 18, abans dels dos de la Copa del Rei. Per tant, seran un total de tres derbis en només onze dies. Una circumstància que no agrada al tècnic blaugrana, tot i que, malgrat tot, ja ha assegurat que no serà cap impediment, perquè "aquests jugadors no es cansen mai de guanyar".

En el primer duel, el d’aquest dissabte (16.00 hores, Canal+ Liga, Abono Fútbol), el Barça voldrà seguir ampliant els seus números contra l’Espanyol a la competició domèstica. El primer, el de la imbatibilitat en els últims dotze enfrontaments, amb deu triomfs blaugrana i dos empats. El segon, el de la porteria a zero, ja que l’Espanyol només ha fet un gol en els últims set partits. I el tercer, un de personal. I és que Leo Messi voldrà continuar ampliant les seves estadístiques contra l’equip blanc-i-blau (set gols dels últims 12 dels blaugranes) en el seu partit 501 amb el Barça.  

Aquest Espanyol - Barça serà l’últim sense Aleix Vidal i Arda Turan, que a partir del dia 4 ja podran ser inscrits a les files del FC Barcelona. L’entrenador asturià tampoc podrà comptar amb el lesionat Rafinha. Per contra, ja ha recuperat Douglas, que ha rebut l’alta mèdica després del darrer entrenament abans del partit.

“Si només defensem, tenim molt a perdre”

Tot i que l’Espanyol no ha viscut els seus millors moments al tram final d’aquest any, l’arribada de Constantin Galca, en substitució de Sergio González, ha revitalitzat els pericos, amb dues victòries consecutives contra el Las Palmas, a la Lliga, i contra el Llevant, a la Copa del Rei, i una última derrota contra el Sevilla. L’entrenador, que no podrà disposar dels lesionats Víctor Sánchez i Cañas, recupera Diop, després d’un partit de sanció.

Per a aquest partit Galca ha assegurat que no plantejarà un sistema ultradefensiu contra el Barça i ha comentat que el seu equip no té por: “Intentarem parar-los amb un bon treball defensiu i ofensiu. Si nomes defensem, tenim molt a perdre. Juguem davant del millor equip de l’any, però esperem crear dificultats”, ha assenyalat.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut