Rayo Vallecano – FC Barcelona: Letals a Vallecas (1-5)

Rayo Vallecano – FC Barcelona: Letals a Vallecas (1-5)

El Barça obté el seu 35è partit seguit sense perdre –rècord històric– després d’oferir un gran encert dins l’àrea, amb un nou hat-trick de Messi, la diana de Rakitic i l’estrena golejadora d’Arda

Nit rodona a Vallecas. El Barça més guanyador de la història del futbol estatal –s’ha superat el rècord del Reial Madrid 1988/89 i s’acumulen 35 partits sense perdre– s’ha mostrat letal davant el Rayo Vallecano. No s’han perdonat els errors de la defensa local i mitjançant la primera diana de Rakitic, el hat-trick de Messi (35è partit amb el Barça marcant tres gols o més) i l’estrena golejadora d’Arda Turan, el conjunt de Luis Enrique manté el seu elevat nivell de joc, l’idil·li amb el gol i la seva condició privilegiada a la taula que li permet estar vuit punts per sobre de l’Atlètic de Madrid.

Alertats per la voluntat ofensiva del Rayo de Paco Jémez, un Barça molt exigent ha buscat el domini de la pilota des de bon principi. Els dos xuts inicials d’Embarba, aturats per Bravo, han posat a prova la solidesa defensiva d’un equip que de mica en mica s’ha anat acostant a la porteria de Juan Carlos. I superats els vint minuts de joc han arribat els gols.

Sorgeixen els gols

Un xut de Messi ha provocat la primera intervenció de mèrit del porter de Guadalajara, que ha desviat la pilota a córner. Just en l’acció següent, en una centrada acaba amb la pilota esmunyint-se dels guants de Juan Carlos. L’esfèrica ha caigut als peus de Rakitic i el croat només ha hagut d’orientar-la cap al fons de la xarxa. El Rayo no ha tingut temps per digerir aquest primer cop, ja que ràpidament Messi ha iniciat i finalitzat un contraatac, associant-se amb un Neymar que li ha entregat la pilota dins l’àrea.

A part de tenir el marcador controlat, el conjunt de Luis Enrique també frenava els contraatacs i les combinacions d’un Rayo debilitat per l’expulsió de Llorente en un xoc amb Rakitic. Amb un home més, el Barça ha començat la segona meitat amb potencial per fer el tercer gol. L’autor ha estat, de nou, Messi. L’argentí, molt eficient dins l’àrea, ha recollit una pilota que havia sortit rebutjada per la fusta després d’un xut de Suárez.

El Pitxitxi de la Lliga ha tingut a Vallecas el gol molt a prop, però se li ha resistit. Els seus xuts han sortit massa creuats, han topat amb el pal o bé amb Juan Carlos, que li ha aturat un penal. La pena màxima ha sorgit d’una falta picada, des de la frontal, per Neymar Jr. La pilota ha anat al travesser i Sergio, aprofitant el rebot i a punt per marcar, ha estat víctima d’una falta d’Iturra, expulsat.

Sentència que significa golejada

Amb vint minuts de joc per endavant, i amb dos homes més sobre la gespa, els blaugranes no s’han hagut de preocupar pel gol de Manucho al minut 57, després d’un canvi de joc, assistència de Bebé amb el cap i també rematada de cap del davanter angolès. El domini blaugrana ha estat molt present i Messi ha pogut completar la seva actuació personal amb un hat-trick, entrant dins l’àrea amb facilitat i rematant a l’esquerra de Juan Carlos.

A la festa també s’hi ha apuntat Arda Turan, que ha entrat a la segona meitat en el lloc de Rakitic. El jugador turc ha rematat amb el cap una centrada de Mathieu, que ha actuat de lateral esquerre, i ha estrenat el seu compte golejador amb el Barça.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut