fcb.portal.reset.password

Ramon Tribulietx, durant un entrenament / AUCKLAND CITY

Ramon Tribulietx és un nom que pot no sonar gaire. L’entrenador de l’Auckland City és un culer català que viurà un Mundial de Clubs per cinquena temporada consecutiva. Tot i que difícilment arribarà a veure’s les cares amb el conjunt de Luis Enrique en una hipotètica final, confessa la seva admiració pel joc del FC Barcelona, amb el qual s’identifica plenament, tal com detalla en una entrevista a fcbarcelona.cat.

Com arriba Ramon Tribulietx a dirigir un equip tan exòtic com l’Auckland City?

“L’any 1999 vaig incorporar-me a l’Auckland City com a jugador. Vaig tenir l’oportunitat de conèixer gent i fer contactes i, el 2008, després d’haver estat el segon entrenador d’equips com el Sant Andreu, el Figueres i el Castelldefels, em va arribar una proposta per ser el segon de l’Auckland. Dos anys més tard em convertia en el primer entrenador”.

Vostè va canviar la filosofia de l’equip neozelandès.

“Ha costat molt. A Nova Zelanda sempre s’havia practicat un estil de futbol molt directe. Com a jugador vaig patir-lo, no em sentia identificat amb la pilotada llarga i les transicions ràpides. Hem hagut de picar molta pedra per canviar aquesta mentalitat i convertir-nos en un equip com el que som ara, que vol la pilota i la possessió. Ara la gent s’hi ha acostumat i ja està convençuda d’aquest estil”.

El que explica recorda a la idea de joc del Barça.  

“La nostra idea de futbol s’assembla molt a la del Barça i m’identifico al 100% amb el seu joc. Als meus jugadors, però, intento no fer-los referències sobre el Barça. No ens podem comparar amb el millor equip del món. En qualsevol cas, tothom sap que sóc català i que sóc culer. No cal dir res més”.

Tot i la llunyania i la diferència horària, pot seguir els partits del Barça?

“Sempre que puc els veig, ja sigui per televisió o per internet. Segueixo tota la seva actualitat.”

Deia que el Barça és el millor del món. Per què ho creu?

“És cert que és un Barça un pèl diferent al del 2009 o al del 2011, quan també vam coincidir en un Mundial de Clubs. Llavors era el Barça de Xavi i Iniesta i ara Xavi ja no hi és. En qualsevol cas, l’equip conserva el seu ADN i té la possessió pràcticament per defecte. A més, ha afegit jugadors com Neymar Jr i Suárez en atac, que aporten una variant més directa al seu joc. És l’equip número 1 i arriba al Mundial en el millor moment de la temporada.”Considera el Barça favorit al títol al Japó?

“Crec que sí. El River Plate ha perdut tres o quatre jugadors importants després de la Copa Libertadores i crec que no està al mateix nivell que fa uns mesos.”

El seu Auckland City va ser la revelació ara fa un any. Gairebé elimina el San Lorenzo a semifinals. Veu factible repetir-ho?

“Allò va ser una cosa excepcional. Nosaltres som un equip molt humil. Enguany tenim uns jugadors un pèl diferents. Vam perdre futbolistes importants després del Mundial de Clubs d’ara fa un any. Ara som més joves i amb menys experiència. No sé com respondrem.”

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();