fcb.portal.reset.password

La nova situació de les tanques publicitàries millora la visió del públic assegut a les primeres fileres

El FC Barcelona ha realitzat millores en diferents parts de l’Estadi per tal de millorar la visió i la seguretat dels socis i aficionats els dies de partits de Lliga de Campions. Els espectadors i en particular els socis abonats ja van poder comprovar en el partit contra el BATE Boríssov aquestes millores, que ja entraran en ple funcionament en el partit de la Roma de demà.

L’objectiu ha estat resoldre les queixes històriques que tant l’Àrea Social com el Síndic dels Socis rebien per part dels abonats situats a les primeres fileres de l’Estadi afectats per la col·locació de la ‘U’ televisiva i també per aquells socis que tenien la seva localitat propera a la zona on s’ubiquen els aficionats de l’equip rival.

Per solucionar la primera reivindicació, el Club ha variat la col·locació de les tanques publicitàries que voregen el terreny de joc i que s’ubiquen al llarg del Gol Nord i Gol Sud, i també del lateral del Camp Nou. La mesura s’ha pogut prendre després de les converses mantingudes amb la UEFA per

intentar buscar la millor solució possible per als socis i alhora seguir complint amb la normativa que estableix l’organisme europeu referent als panells publicitaris que rodegen el camp.

En aquest sentit, s’ha enretirat la ‘U’ televisiva fins a més dos metres, en alguns casos, cap a la grada. Això ha permès que els espectadors situats a la primeres fileres de la primera graderia hagin guanyat angle de visió del terreny de joc, que en ocasions era molt dificultosa quan les jugades tenien lloc dins l’àrea.

La ‘U’ televisiva són les tanques de leds (que al Camp Nou els dies de Champions és de 90 cm d’alçària) que voregen el perímetre del terreny de joc i que ofereixen la possibilitat d’incloure publicitat en moviment i introduir diversos anunciants. Adquireix aquest nom perquè són les càmeres de televisió situades al lateral del camp les que donen més difusió a aquest tipus de publicitat durant la retransmissions dels partits.

Amb aquesta millora, el Club també segueix complint amb la normativa de la UEFA, que estableix tot un seguit de paràmetres que cal complir en relació amb la ‘U’ televisiva. El principal és que des de la càmera màster, la càmera principal de retransmissió ubicada al centre del camp, es vegi correctament el nom dels espònsors de la UEFA quan aquesta enfoca la porteria. L’objectiu és que els patrocinadors tinguin més minutatge de publicitat.

Actualment la tanca publicitària queda tot just per sobre el travesser des de la perspectiva de la càmera màster. Tot i que la UEFA recomana que la ‘U’ televisiva es vegi enquadrada dins els tres pals de la porteria, ja que dóna més visibilitat a l’anunciant, l’organisme europeu va donar el vistiplau després de treballar conjuntament durant els últims mesos amb el FC Barcelona per trobar-hi la millor solució. Precisament durant la darrera edició del Trofeu Joan Gamper el Club va fer tot un seguit de proves, que van comptar amb la col·laboració i supervisió de representants de la UEFA.

L’enretirament de les tanques ha obligat a moure també els pals posteriors que tensen la xarxa de la porteria i situar-los darrere la ‘U’ televisiva. El canvi s’ha fet amb l’objectiu que les càmeres de televisió que fan la realització del partit obtinguin una visió neta del partit sense que cap element interfereixi.

Nova tanca de separació amb l’afició rival

Un altra de les mesures preses pel Club per millorar la comoditat dels espectadors el dia dels partits de Lliga de Campions afecta la zona on s’ubiquen els seguidors de l’afició rival a la Tercera Graderia del Camp Nou. Els abonats ubicats al costat i a sota de les localitats reservades per als seguidors visitants han patit sovint diverses molèsties i inconvenients com el llançament d’objectes.

És per això que s’han fet diverses millores com la substitució de la reixa metàl·lica de seguretat lateral que separava la zona per una paret feta de policarbonat transparent de 2 metres d’alçària i 8 mil·límetres de gruix. Això aïlla els aficionats de l’equip rival del públic de la resta de l’Estadi i evita en gran part els possibles incidents, ja que és resistent als impactes. A més, la instal·lació de la paret transparent permet que els espectadors tinguin millor visió que abans, quan hi havia col·locada la reixa.

L’actuació finalitzarà els propers mesos quan s’instal·larà una paret frontal també de policarbonat transparent.

Tornar a dalt