fcb.portal.reset.password

Imatge del partit Barça-Sporting

El passat dissabte, contra l’Sporting, Luis Suárez va fer un pòquer de gols. El primer, però, el més especial. Per a ell i per a una nena de dos anys i mig, la Candela, que va veure com l’uruguaià feia realitat la seva petició: dedicar un gol a tots els malats de PKU.

Precisament el pare de la Candela explica que aquesta és una malaltia originada per un desordre metabòlic que rebutja la fenilalanina, una part de la proteïna, que es troba en aliments com el peix, la carn o els ous. Això comporta que tots els que pateixen aquesta malaltia han de tenir controlats els nivells de proteïnes a la sang, per tal d’evitar danys cerebrals. La Candela, per exemple, només pot prendre un gram de proteïna al dia.

Luis Suárez va conèixer la nena i la seva història en la presentació de la 12a edició del llibre ‘Relats Solidaris’. Pare de dos fills, la Delfina i el Benjamín, es va emocionar en sentir la història i va demostrar, una vegada més, que és una persona propera i solidària. No només va acceptar el repte que la petita li va proposar, sinó que li va regalar una samarreta i unes botes signades.

Però el darrer premi encara estava per arribar. “Va aguantar prou bé durant la primera meitat del Barça-Sporting, però es va adormir a la segona”, diu el pare sobre la seva filla. Malgrat tot, els crits de celebració amb el primer gol de Suárez van despertar la Candela, que va somriure feliç, no només per ella sinó per tots els nens que també pateixen la PKU. Possiblement, el despertar més dolç que hagi tingut mai.


La cara más solidaria de Luis Suárez por fcbarcelona
Tornar a dalt