Luis Suárez ha marcat sis doblets i un ‘hat-trick’ en 52 partits com a blaugrana

El davanter uruguaià suma 30 gols des que va debutar amb la samarreta del Barça el 25 d’octubre del 2014

El gol i Luis Suárez sempre van de la mà i així ho demostren les xifres del ‘9’ blaugrana. El davanter de Salto vestia per primera vegada la samarreta del Barça el 25 d’octubre del 2014 al Santiago Bernabéu i, des de llavors, ja ha perforat la porteria contrària en 30 ocasions. Dels 52 partits que ha disputat amb el Barça, en set d’aquests l’ariet ha marcat, com a mínim, dos gols i la seva ràtio golejadora és de 0,57 gols per partit.

Davant el Las Palmas, el sisè doblet

Aquest dissabte el Las Palmas ha estat el darrer equip en patir l’olfacte golejador de Luis Suárez. Amb els seus dos gols, el Barça ha sumat una nova victòria, la cinquena, i d’aquesta manera el ‘9’ blaugrana ha signat el primer doblet del curs 2015/16, el sisè com a blaugrana. La temporada anterior el davanter va necessitar 17 partits de Lliga per signar dos gols en un mateix partit: va ser a l’Estadi davant el Rayo Vallecano. Aquest seria el primer dels quatre partits de competició domèstica en què Suárez aconseguiria, com a mínim, dos gols. Davant l’Almeria i el Getafe, també al Camp Nou, l’uruguaià va signar dues dianes en cadascun dels partits i a Còrdova, en la 35a jornada de Lliga, va arribar el primer ‘hat-trick’ com a jugador del Barça.

Dos doblets fonamentals a Europa

Durant la seva primera temporada a Can Barça, el davanter blaugrana va marcar 26 dianes i, en alguns partits, els seus gols van ser decisius per sumar la victòria. A la Champions League cal destacar els doblets que va aconseguir a l’Etihad Stadium, contra el Manchester City, i al Parc dels Prínceps, l’estadi del París Saint-Germain. En el primer, Suárez va encarrilar l’anada dels vuitens de final en 30 minuts i els seus gols, en els minuts 16 i 30, van permetre sumar un valuós triomf per 1-2. A la ronda eliminatòria següent, els quarts de final, el ‘9’ va ser, de nou, protagonista. Neymar va avançar el Barça i, a la segona meitat, l’uruguaià, amb dues grans obres d’art, va fer pujar el 0-3 a l’electrònic. Finalment, el partit entre el PSG i el Barça va acabar amb un 1-3.