fcb.portal.reset.password

El tècnic del Barça, durant una sessió d'entrament / MIGUEL RUIZ-FCB

“El meu any a la Roma va tenir una influencia molt positiva en mi. Va ser un any difícil, perquè la idea del club era començar una transició cap a un equip amb molts jugadors joves i mantenir un futbol atractiu. Valoro aquella etapa com a molt positiva, molt intensa”, recorda Luis Enrique en una entrevista publicada a la pàgina web oficial de l’AS Roma.   

El tècnic del FC Barcelona, que la temporada 2011/12 va dirigir l’equip romanista, explica que les primeres setmanes a la capital italiana no van ser fàcils per l’idioma i pels conceptes futbolístics que van intentar transmetre, tot i que a la vegada va ser “molt gratificant per la relació amb els jugadors i el club”. L’asturià assegura que manté el contacte “amb alguns dels que van formar part i formen part de la Roma”.

Similituds entre Totti i Messi

“Els grans futbolistes sempre tenen coses similars, però Messi és únic i, per mi, el millor jugador de la història”, confessa un Luis Enrique “sorprès” per la capacitat de Francesco Totti de continuar jugant a l’elit. “És un futbolista únic amb la pilota, difícil de marcar i que fa jugar l’equip. També em sorprèn el seu nivell físic, però durant l’any que el vaig conèixer vaig veure que és molt professional i que forma part del futbol modern, sempre fidel a la seva Roma. Sens dubte és un dels millors jugadors que ha donat el futbol”.

Per al tècnic blaugrana, el Gamper serà un partit “especial”, en què es retrobarà amb quatre jugadors que va dirigir (Totti, De Rossi, Pjanic i Lobont), membres del seu antic 'staff' tècnic i dirigents del club amb els quals va tenir “una molt bona relació” i que van donar-li “molt de suport”. “Segur que veurem un gran partit; espero que acabem tots contents i que guanyi el Barça, esclar”, conclou.   

Tornar a dalt