Luis Enrique i Zidane: nou cara a cara a les banquetes

Luis Enrique i Zidane: nou cara a cara a les banquetes

Els tècnics del FC Barcelona i del Reial Madrid coincidiran per segona vegada com a entrenadors en un Clàssic, després d’haver estat futbolistes de referència en els seus clubs respectius

Ja queda poc per al primer Clàssic de la temporada 2016/17, el que es jugarà el proper dissabte 3 de desembre al Camp Nou. Serà en la jornada 14 de la Lliga, en un partit que, com cada temporada, presenta molt al·licients i factors que cal seguir. Un d’aquests tornarà a ser, sens dubte, el duel entre Luis Enrique Martínez i Zinedine Zidane.

I és que l’asturià i el francès encaixaran les mans a la zona de l’àrea tècnica per segona vegada abans d’un Barça – Reial Madrid, després que la temporada passada es trobessin en el partit de la segona volta que es va jugar a Barcelona (1-2). L’estadi blaugrana serà, doncs, l’escenari d’un nou cara a cara entre dos entrenadors que, després de deixar empremta com a jugadors, ara busquen l’èxit a la banqueta dels Clubs amb els quals van finalitzar la seva carrera futbolística.

Luis Enrique està vivint el seu tercer curs com a tècnic del primer equip blaugrana, després de sumar 8 títols de 10 de possibles. També ha viscut quatre Clàssics (el 3-1 al Bernabéu i el 2-1 al Camp Nou contra el Reial Madrid de Carlo Ancelotti, el triomf per 0-4 de la temporada passada davant l’equip de Rafa Benítez i l’esmentat 1-2 del Camp Nou).

Zidane, per la seva banda, va fer-se càrrec de la banqueta del Bernabéu el 4 de gener del 2016, en substitució de Benítez. Fins al moment, ha guanyat una Champions i una Supercopa d’Europa contra el Sevilla.

Referents com a jugadors

Luis Enrique va ser blaugrana entre el 1996 i el 2004, mentre que Zinedine Zidane va ser madridista entre el 2001 i el 2006. Ambdós futbolistes eren peces clau dels seus equips i, entre el 2001 i el 2004, l’un o l’altre van participar en set Clàssics. Zidane va ser autor de dos gols en el seu primer curs al Reial Madrid (1-1 al Camp Nou a la Lliga i 0-2 a la Lliga de Campions). Luis Enrique també va marcar en un partit en què Zidane era futbolista rival. Va ser el gol de l’empat (1-1), al Bernabéu, la temporada 2002/03.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut