Luis Enrique és el cinquè entrenador a estrenar-se amb dues lligues consecutives

Luis Enrique és el cinquè entrenador a estrenar-se amb dues lligues consecutives

Enrique Fernández, Helenio Herrera, Louis van Gaal i Josep Guardiola són els altres quatre tècnics que van aixecar dos títols les primeres dues temporades a la banqueta blaugrana

Des que va arribar a la banqueta del FC Barcelona –a l’estiu del 2014–, Luis Enrique no ha parat d’acumular èxits esportius. Després de sumar el triplet en el seu primer any com a tècnic del primer equip, aquesta segona temporada Luis Enrique ha estat capaç d’ampliar el seu palmarès amb tres títols més.

Els dos primers, la Supercopa d’Europa i el Mundial de Clubs, van completar un 2015 gloriós amb cinc copes en un any natural. El tercer títol de la temporada –i el primer d’aquest 2016– ha estat la Lliga, després de guanyar a Granada per 0-3.

Aquest títol el converteix en tot just el cinquè entrenador de la història del Club que es proclama campió del torneig de la regularitat en els seus dos primers cursos a la banqueta culer. L'asturià es va estrenar la temporada passada amb plena de títols, i a Granada va repetir Lliga. Així, iguala la gesta que abans només havien aconseguit Enrique Fernández (1947/48 i 1948/49), Helenio Herrera (1958/59 i 1959/60), Louis Van Gaal (1997/98 i 1998/99) i Josep Guardiola (2008/09 i 2009/10). Una fita reservada només a uns pocs, i que Luis Enrique ha aconseguit amb solvència.

La Lliga: el primer d’un possible doblet

La consecució d’una de les lligues més igualades dels últims anys arriba tot just una setmana abans de l’oportunitat de sumar un nou trofeu. I és que el Barça, el diumenge 22 de maig, disputarà a l’estadi Vicente Calderón una altra final de Copa del Rei. Una ocasió més per seguir ampliant el palmarès per al Rei de Copes. En cas d’aixecar el 28è títol d’aquesta competició, el FC Barcelona sumaria un doblet que tancaria un curs ple d’èxits.

Entrenador de rècord al filial

Luis Enrique no només ha aconseguit èxits com a tècnic del primer equip, sinó que en la seva etapa al filial blaugrana també es va convertir en un entrenador de rècord. I és que en la seva segona temporada al Barça B –la 2009/10–, l’asturià va aconseguir l’ascens a la Segona Divisió A. A més, també va ser l’entrenador de la històrica temporada 2010/11, en la qual el Barça B va acabar en tercera posició, la millor classificació de la història del filial a la categoria de plata.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut