Llevant – FC Barcelona: Tres punts més per seguir creixent (0-2)

Un gol en pròpia porta de David Navarro a la primera part i una diana de Suárez al final del duel serveixen per consolidar el liderat i sumar 28 partits seguits sense perdre

En un partit sense brillantor i davant un Llevant ben situat al terreny de joc, el Barça ha sabut aprofitar una acció fortuïta per endur-se la victòria del Ciutat de València, liderar la classificació en solitari –amb tres punts més que l’Atlètic de Madrid i amb un partit menys– i mantenir una ratxa positiva que ja s’allarga fins als 28 partits sense perdre.

El Llevant ha mostrat un plantejament atrevit per defensar l’atac blaugrana. Ha intentat frenar les combinacions dels migcampistes barcelonistes amb el trident i, a l’hora de treure la pilota, ha tingut prou paciència per crear ocasions de gol. El Barça, però, ha sabut trobar una escletxa a la banda esquerra quan Iniesta ha assistit Jordi Alba. El lateral, des de la línia de fons, ha centrat una pilota que ha topat amb el cos de David Navarro i que ha acabat al fons de la xarxa.

Aquesta acció fortuïta als vint minuts de joc ha significat una notícia més que positiva per a un Barça que també hauria pogut marcar amb un xut de Neymar Jr aturat per Mariño i amb una rematada a boca de canó de Suárez. Amb el marcador en contra, els de Rubi no s’han debilitat. Rossi i Deyverson s’han mostrat inspirats en atac, Verza ha provat fortuna en un xut de falta i Morales ha estavellat la pilota al pal.

Amb el 0-1 s’ha arribat al descans i la incertesa ha estat present al llarg de tota la segona meitat. Amb el vent afectant la circulació de la pilota, els de Luis Enrique s’han mostrat sòlids en defensa davant un conjunt granota cuer a la classificació però voluntariós sobre la gespa. L’afició del Ciutat de València ha somniat amb l’empat, però Bravo només ha hagut d’intervenir en un xut de Rossi des de la frontal, i l’entrada de Mauricio Cuero –davanter colombià aterrat a València aquest hivern– tampoc ha aportat més perill del compte.

A l’altra àrea, Mariño ha hagut de desviar una rematada de cap de Rakitic després d’un córner. El porter local no ha pogut evitar la segona i última diana del partit, obra de Luis Suárez. L’uruguaià, que és el pitxitxi de la Lliga i que ja suma 36 gols aquest curs, no ha fallat dins l’àrea per rematar al fons de la xarxa l’última jugada d’un partit que acaba amb el millor premi possible: els tres punts.