Les cinc claus del triomf al Calderón

El control, la mentalitat, el gol de Neymar, l’aparició de Messi i el ple al nou marquen la diferència al camp de l’Atlètic de Madrid

Sota control. Ha estat una autèntica demostració de força al Calderón. El Barça ha dominat de principi a fi, amb un 68% de possessió. Precís amb la pilota al peu, s’ha mostrat intens en la recuperació. La millor versió del Barça a nivell col·lectiu, en una plaça duríssima.

Mentalitat de campió. Per vèncer al Calderón, els homes de Luis Enrique s’han hagut de sobreposar a les adversitats. D’entrada, a les baixes en defensa. A la primera part ha tingut un travesser, dues mans a l’àrea contraria i la lesió de Vermaelen, mentre que al principi de la segona ha rebut un gol. I malgrat tot, s’ha emportat els tres punts del Calderón.

Acció i reacció. L’inesperat gol de Fernando Torres en el minut 51 no ha fet trontollar els plantejaments del Barça. Lluny de posar-se nerviós, l’equip ha reaccionat amb personalitat i tres minuts més tard empatava amb un sensacional llançament de falta. D’aquesta manera, impedia que l’Atlètic jugués amb el marcador a favor, una situació que resol de meravella.

Lionel Andrés Messi. La sorpresa de les alineacions ha estat la suplència de l’astre argentí. El viatge transoceànic per jugar amb l’Argentina i la flamant paternitat havien impedit que s’entrenés amb l’equip aquesta setmana. Messi ha entrat al terreny de joc al minut 59 i ha canviat el partit. El ‘10’ ha assumit la responsabilitat ofensiva culer i ha marcat l’1-2 definitiu.

Nou de nou. Els tres punts al Vicente Calderón són d’or. D’aquesta manera, després del triomf a la primera jornada a San Mamés, salda amb èxit una altra sortida complicada. Tot això, sumat a l’1-0 al Màlaga al Camp Nou, fan que el Barça acumuli nou punts en tres jornades.