Les cinc claus de la golejada al derbi

Les cinc claus de la golejada al derbi

Leo Messi, Luis Suárez, el treball d’equip, el cap i el paper de l’afició han estat les claus de l’àmplia victòria amb l’Espanyol

Messi

Un golàs de falta al minut 8, gairebé calcat al que ja havia marcat a Pau López en el partit de Copa a l’Estadi, ha obert la golejada. A partir d’aquell moment, el ‘10’ ha fet tota una exhibició com a home orquestra de l’equip. Ha manat amb la pilota als peus i ha regalat als aficionats nombroses jugades d’habilitat i passades impossibles.

Suárez

Va llançat cap al Pitxitxi i la Bota d’or amb els seus 37 gols a la Lliga. Ha estat molt actiu durant els 90 minuts però ha hagut d’esperar a la segona part per poder veure porteria. A la represa ha vist premiat el seu esforç i també ha fet l’assistència a Neymar per marcar el cinquè. En el total de la temporada ja suma 56 gols, xifres que amb la samarreta del Barça només havia assolit Leo Messi.


Treball d’equip

A banda dels golejadors que han estat els encarregats de rematar-ho, la victòria en aquest derbi ha estat un gran treball d’equip. Un dels punts forts d’aquest conjunt ha estat el treball constant en defensa, i aquest derbi n’ha estat una altra prova. Això s’acaba reflectint amb dades com la dels últims quatre partits de Lliga, en què els blaugranes sumen un balanç de 21 gols a favor i 0 en contra.


Cap

Ho va comentar Luis Enrique a la prèvia: “Sens dubte, la clau de tot és al cap més que a les cames”. I els blaugranes han sortit molt centrats i en cap moment s’han deixat emportar per les emocions d’un derbi o d’un partit decisiu per guanyar la Lliga. A la segona part la solidesa mental és la que ha permès acabar sumant quatre gols més que han marcat una victòria inapel·lable.


Afició

Des del mosaic fins al minut de silenci a Manel Vich, amb una ovació espontània realment emocionant. L’afició del Barça ha tornat a fer una gran demostració. Els 91.610 espectadors que han vingut al derbi han suposat la tercera millor assistència de la temporada a la Lliga, només superada per la visita dels dos principals equips de Madrid.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut