Les 5 claus de la golejada a l’Sporting

Messi, la pluja, Suárez, la intensitat i mantenir la porteria a zero han estat les claus de la victòria en la jornada 35

Messi

Marca, assisteix, juga i fa jugar. El millor jugador de tots els temps ha tornat a liderar l’equip quan més se’l necessitava. No només perquè ha pogut obrir el marcador amb el seu gol 452 amb el Barça (amb tot just 28 anys), sinó perquè ha estat un maldecap per a la defensa rival durant tot el partit. Com ha reconegut Suárez en acabar el partit: “Ell és el que condueix l’equip”.

Pluja

Després d’una diada de Sant Jordi assolellada, la pluja ha arribat al Camp Nou just dues hores abans del partit. Això no ha frenat l’afició blaugrana, que ha tornat a respondre, en aquest cas amb més de 77.000 espectadors. A més, la pluja ha permès que el camp estigués ràpid, un fet que sempre afavoreix el joc dels de Luis Enrique.

Suárez

L’uruguaià ha allargat la seva ratxa golejadora i s’ha col·locat com a pitxitxi de la Lliga amb 34. El seu gol d’oportunista a la segona part ha servit per acabar de controlar un partit quan es trobava en un moment perillós. I pocs minuts després ha sentenciat la victòria amb dos penals. El gol final de killer ha suposat el seu segon pòquer consecutiu.

Intensitat i caràcter

La primera part ha acabat amb un ajustat 1-0. A la segona part, l’equip ha fet un pas endavant i ha apujat un grau més la intensitat. Amb Mascherano, Sergio i Iniesta com a clars exemples, els blaugranes han acabat d’encarrilar el partit. I també el caràcter de Neymar, que, quan menys li sortien les coses, més ho intentava. Els 5 gols en aquesta segona part ho diuen tot.

Porteria a zero

En els darrers dos partits de Lliga el Barça ha pogut acabar sense rebre cap gol. A més, n’ha fet 14. Després del partit amb el València es va recalcar la importància de mantenir la porteria a zero per poder a tornar a sumar victòries a la Lliga. I així ha estat tant a la Corunya dimecres com aquest diumenge a l’Estadi.