L’Athletic Club, el rival més repetit per Luis Enrique

L’Athletic Club, el rival més repetit per Luis Enrique

El tècnic asturià afrontarà aquest dimecres el seu novè partit contra el conjunt basc amb un balanç de sis victòries, un empat i una derrota Rakitic, Sergio Busquets i Leo Messi són els jugadors més utilitzats per Luis Enrique en aquests enfrontaments

Des que Luis Enrique va fitxar com a entrenador del primer equip del FC Barcelona, l’estiu del 2014, l’Athletic Club és el rival al qual s’ha hagut d’enfrontar més vegades. En menys de dues temporades, el tècnic asturià s’ha vist les cares vuit cops amb el conjunt basc. El balanç és de sis victòries, un empat i només una derrota. Aquest proper dimecres 27 de gener (21:30 hores) Luis Enrique afrontarà el seu novè cara a cara contra l’Athletic.

Bons números contra els bascos

El primer cara a cara de Luis Enrique i l’Athletic Club va ser la temporada passada al Camp Nou. El tècnic, que dirigia el seu tercer partit de Lliga al capdavant del primer equip, va estrenar el seu marcador particular contra el conjunt basc amb una victòria per 2-0 gràcies al doblet de Neymar Jr. Seria a la jornada 22 quan el tècnic blaugrana visitaria per primer cop San Mamés dirigint el Barça, on aconseguiria el seu segon triomf consecutiu davant els bilbaïns. En aquest partit el resultat va ser de 2 a 5, amb gols de Messi, Neymar, Luis Suárez, Pedro i Oscar de Marcos en pròpia porteria.

El curs passat, el tècnic asturià també va enfrontar-se a Valverde a la Copa del Rei. En aquesta competició, Luis Enrique sumaria la seva tercera victòria davant els bascos gràcies a l’1-3 final i permetia als blaugrana aixecar el primer dels cinc títols del 2015. 

Els duels entre el Barça i l’Athletic també són un clàssic aquesta temporada. Les dues ocasions en què Luis Enrique no ha pogut aconseguir la victòria davant l’Athletic ha estat a la Supercopa d’Espanya. A l’anada, es va produir l’única derrota: 4-0. Tres dies després, al Camp Nou, el Barça no va aconseguir remuntar i el partit va acabar amb un 1-1 que permetia als bascos aixecar el títol. Pocs dies després en la primera jornada de la Lliga l’equip blaugrana es va refer de l’última derrota gràcies a un gol de cap de Luis Suárez (0-1).

En el primers dels tres episodis programats aquest mes de gener contra els bascos, el Barça va ser el clar vencedor en la primera jornada de la segona volta (6-0). La segona cita va produir-se el passat dimecres 20, amb l’anada dels quarts de final de la Copa del Rei. L’1-2 final s’haurà de certificar aquest dimecres al Camp Nou.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut