La ratxa d’imbatibilitat del Barça, en deu dades

El conjunt blaugrana ha superat el rècord de 28 partits invicte i ha aconseguit el millor balanç positiu de la història del Club

El Barça de Luis Enrique segueix acumulant rècords. El partit d’aquesta nit contra el València ha suposat l’assoliment de dues noves fites: superar la ratxa de 28 partits sense perdre –que ostentava el Barça de Guardiola la temporada 2010/11– i la possibilitat de disputar la sisena final de Copa en vuit temporades. A més, al llarg d’aquests partits el Barça s’ha consolidat com el líder a la Lliga i es va classificar per als vuitens de final de la Lliga de Campions, en què es veurà les cares amb l’Arsenal. Aquest diumenge, contra el Celta (20.30 hores, al Camp Nou), els homes de Luis Enrique tenen l'oportunitat de continuar ampliant aquesta ratxa.

A continuació repassem les dades més rellevants d’aquests 29 partits sense conèixer la derrota:

• Amb el partit contra el València, el Barça suma 23 victòries i sis empats en els 29 partits disputats.
  • El balanç golejador de l’equip al llarg d’aquests 29 partits és de 87 gols a favor i 15 en contra.
  • Luis Enrique ha utilitzat un total de 29 futbolistes fins al moment. Si ens fixem en els minuts disputats, Luis Suárez ha estat el jugador que més n’ha sumat (2070); però si tenim en compte els partits jugats, és Rakitic (25) el més utilitzat pel tècnic asturià.
  • Luis Suárez, amb 30 gols, és el màxim golejador de l’equip en aquests 29 partits. Messi (18) i Neymar Jr (16) són els altres futbolistes amb més gols marcats.
  • Neymar Jr és el futbolista de la primera plantilla que suma més assistències: un total de 16.
  • Claudio Bravo, Ter Stegen i Masip són els tres porters que han defensat la porteria blaugrana al llarg d’aquests 29 partits. El xilè, que ha disputat els 17 partits de Lliga, només ha encaixat vuit gols. L’alemany –entre Lliga de Campions i Copa del Rei– n’ha encaixat set.
  • En aquests 29 partits, Luis Enrique també ha comptat amb alguns jugadors del filial. Fins a cinc futbolistes del Barça B han disputat algun minut: Sergi Samper (417), Gumbau (208), Kaptoum (137), Aitor Cantalapiedra (116) i Cámara (33).
  • El conjunt blaugrana només s’ha quedat sense marcar en dues ocasions: Villanovense (Copa del Rei) i Espanyol (Lliga).
  • La major golejada de l’equip ha estat el 7-0 davant el València CF en el partit d’anada de les semifinals de la Copa del Rei, disputat al Camp Nou.
  • Com a local, el conjunt blaugrana ha aconseguit sumar un total de 16 victòries i un empat. Lluny del Camp Nou, els de Luis Enrique sumen set triomfs i cinc empats.